Mahtava mahdollisuus päästä töihin kiinni

0
Kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino sanoo, että metallialan koulutusta saa Somerolla ja paikallisissa yrityksissä.

Somerolla alkaa metallialan työvoimakoulutus maaliskuussa. Haku on meneillään, ja päättyy puolentoista viikon päästä 7. helmikuuta.

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville. Pääosa koulutuksesta tapahtuu somerolaisyrityksissä. Mukana ovat Arskametalli, Metallityö Kanerva, Laukamo Group, Kart, Someron terästyö ja Jaatimet.

– Tämä on mahtava mahdollisuus päästä töihin kiinni. Alalla on töitä, joten työpaikka on taattu. Somerolla on paikkoja tarjolla. Tuhannen taalan paikka, sillä metallialalla on kova tarve työntekijöistä, kertoo kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.

– Alan työkokemusta ei välttämättä tarvita. Työnantajat kannustivat, että tärkeintä on halu oppia sekä motivaatio.

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Salon seudun ammattiopisto, Someron kaupunki ja somerolaiset metallialan yritykset. Koulutukseen valinta tapahtuu haastattelun perusteella.

Tietoja koulutuksesta saa Salon Seudun koulutuskuntayhtymästä Salon seudun ammattiopistosta myynti- ja markkinointipäällikkö Mika Rautiaiselta ja opettaja Taito Tierannalta.