Pidetään oma pää

0

Kokoomus, demarit, keskusta, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset, näin oli vaalien marssijärjestys Varsinais-Suomessa. Somerolla kuljettiin keskustan vankka johto edellä, jäljessä tasavahvana ryppäänä SDP, perussuomalaiset ja kokoomus. Viides, vasemmistoliitto, on Somerolla vain varjo isompiensa rinnalla.

Somerolla on totuttu siihen, että täällä äänestetään toisin kuin isommissa paikoissa. Täällä pidetään oma pää. Sikäli ratkaisu on onnistunut, että läpi pääsi hulppeasti yksi ehdokas keskustasta, ja bonuksena vielä toinen ihan kynnyksille asti, joka on demarien ehdokas.

Valtakunnallisesti keskusta kasvoi useita viime vaaleja isommaksi. Puolue voi huokaista pitkän alamäen jälkeen – maakuntamallia ajanut puolue sai palkintonsa.

Kokoomus oli Suomessa selvä ykkönen. Perussuomalaiset putosi kolmen suuren taakse. Äänestäjät näkivät, että näissä vaaleissa ei äänestetä bensan hinnasta.