Urheilukentän huoltorakennushankkeesta äänestettiin jälleen

0

Urheilukentän huoltorakennushanke on jälleen kokemassa uuden käänteen.

Tekninen lautakunta ehdotti loppuvuodesta hankkeen keskeyttämistä, koska sen kustannukset ylittävät reilusti hankkeen vuoden 2022 määrärahat. Sille oli varattu 290 000 euroa ja kustannukset olisivat olleet noin 550 000 euroa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto oli myöntänyt hankkeelle valtionavustusta 74 700 euroa. Hanke oli tarkoitus käynnistää tammikuun puolivälissä.

Kaupunginhallitus päätyi nyt jälleen äänestämään huoltorakennushankkeesta.

Riitta Lehtinen (sd.) esitti, että Someron lukion käyttöön aikoinaan hankitun Solu-rakennuksen myyntiprosessi käynnistetään vasta sitten, kun nykyisille käyttäjille löydetään uudet tilat.

Solussa pidetään nuorten iltoja ja pöytäroolipeliryhmien kokoontumisia. Siellä on myös bändikämppä. Nuorisotoimen lisäksi tilassa viihtyvät Somero-opiston kutojat ja Starttipaja.

Jaana Kyyrä (kesk.) esitti, että mahdollinen myyntiprosessi käynnistetään myöhemmin. Lehtisen esitys voitti Kyyrän esityksen 6–3.

Lehtisen kannalla olivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus (kok.), Henry Seppälä (kok.), Taina Ruuhilehto (sd.), Matias Mäkinen (ps.) ja Janne Nurmi (ps.). Kyyrän esitystä kannattivat keskustan Tero Pirttilä ja Mikko Virtanen .

Asiaa käsitellään maanantaina valtuustossa.

Tilapäiseksi tarkoitetulla rakennuksella on lupa vuoteen 2023 asti. Se on kaavan vastainen.

Huoltorakennushankkeen valmistelua jatketaan, ja ratkaisu voi myöhemmin edellyttää talousarvion investointimäärärahojen muutospäätöksiä, koska investointimäärärahan perustaksi ei ole olemassa vaihtoehtoista suunnitelmaa.