Somerolla parissa päivässä 20 tartuntaa

0
Tyksin Yhdysvalloista tilaama koronaviruksen analysointia nopeuttava laite. (kuva Ari-Matti Ruuska/TS)

Somerolla todettiin maanantaina kaupungin laskennan mukaan 11 koronatartuntaa ja sen jälkeen on nyt THL:n tietojen mukaan todettu 9 tartuntaa. Koronatilanne on koko epidemia-ajan huonoin. Joulukuun aikana, useimmat kuun loppupuolella, todettiin yli 50 tartuntaa. Yhteensä tartuntoja on todettu 179.

Somerolla on myös todettu omikron-tartuntoja. Se näyttäisi aiheuttavan lievempiä oireita kuin deltavariantti.

Koronatapauksia todetaan nyt Varsinais-Suomessa eniten koko pandemian aikana. Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden edeltäneen 14 vuorokauden aikana on 670,6, kun se edellisellä jaksolla oli 320.

Tapauksia maakunnassa on todettu 14 vuorokauden aikana 3 252.