SoPan B-tytöillä onnistunut kotiturnaus

0
SoPan B-tyttöjen vahva taistelu tuotti tilille kotiturnauksen kakkossijan. Tässä pallon kaivaa takaisin peliin passari Olivia Lehtonen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon B-tyttöjuniorit pääsivät jatkamaan ikäluokkansa valtakunnallista lentopallosarjaa kotikonnuillaan, Joensuun koulun liikuntahallissa.

Varsinaista kotikenttäetua SoPa ei tosin turnaukseen saanut, sillä harjoittelunsa tämä Janne Lehtosen luotsaama B-tyttöjoukkue suorittaa monitoimitalossa, eikä kannustajistakaan nyt ollut yleisörajoitusten vuoksi totuttua apua.

Kyseessä oli neljännen kierroksen D3-poolin turnaus, eli käytännössä Someron turnaukseen osallistuivat joukkueet valtakunnallisen rankingin sijoilta 21–5. SoPa oli noussut tähän pooliin edellisen kierroksen E-poolin turnausvoittajana.

SoPa pelasi lauantaina erinomaisen turnauksen, voittaen kolmesta kamppailustaan kaksi. Vain avauspelissä vastassa ollut ja puhtaalla pelillä turnausvoittoon edennyt Loimaan Jankko oli somerolaisille ylikäymätön este. Keskinäinen koitos päättyi loimaalaisten 2–0 (25–16, 25–17) voittoon.

Hollolalaisen Salpiksen kanssa SoPa pelasi vuoristoratamaisen ottelun, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa.

Kahden erän jälkeen ”isot pisteet” olivat 1–1, joten ratkaisu haettiin kolmannesta erästä. Siinä SoPa vyöryi laadukkaalla pelillä selvään voittoon ja koko ottelusta somerolaisille kirjattiin 2–1 (25–17, 18–25, 15–7) voitto.

Onnistumisia koko joukkueelta


Päätöspelissä SoPa sinetöi turnauksen kakkossijansa kukistamalla hienon esityksen myötä helsinkiläisen PuMa Volleyn 2–0 (25–15, 25–18).

– Tämä oli kokonaisuudessaan tosi hyvä turnaus meidän joukkueeltamme. Saimme kokemusta kovista peleistä ja tavoitekin täyttyi, eli kakkossijan turvin säilytimme seuraavalle kierrokselle paikkamme D-poolissa, SoPan valmentaja Janne Lehtonen myhäili tyytyväisenä.

Erityisen mielissään valmentaja oli siitä, että hänen suojattinsa onnistuivat tekemään tasaisen hyvää tulosta koko joukkueen voimin.

– Kokoonpanossa oli kaksitoista pelaajaa ja pelivastuu jakautui mahdollisimman tasaisesti kaikille. Iso pelaajarinki ja tasainen peluutus ovat meidän rikkautemme tässä sarjassa.

SoPan passipelin pyörittämisestä vastasivat Emma ja Olivia Lehtonen . Yleispelaajina vahvan turnauksen pelasivat Erica Syrjälä, Siiri Salo ja Iida Mikkonen ja hakkureina häärivät Anni Pettersson sekä Elsa Merivirta .

Lotta Känkänen, Anni Luoto ja Amanda Juselius jakoivat vastuun keskipelaajan roolissa ja liberopelaajan tontilla vuorottelivat Amalia Tuomola sekä Jade Lehtonen .