SoPan kiekkojunioreilla vilkas peliviikonvaihde

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon nuorimmista jääkiekkojunioreista alle 12-vuotiaiden sarjaa Länsirannikon alueen 6b-lohkossa pelaava SoPa/Musta haki uuden kalenterivuoden aluksi kauden toisen voittonsa Tarvasjoelta. Tarvasjoen Urheilijat kukistui maalein 6–5.

Seuraava koitos tällä somerolaisjoukkueella oli TuTo/Whiten vieraana Turussa. Kotijoukkue oli tuossa pelissä parempi maalein 5–0.

SoPan U12-joukkueen päävalmentaja Olli Kanervan mukaan Turussa joukkueella oli sikäli harvinainen tilanne, että koko joukkue saatiin mukaan peliin.

– Alkuvaikeuksien kautta paransimme loppua kohden joukkueen pelaamista, mutta vastustaja oli silloin jo hieman liian kaukana. Maalipaikoissa meillä oli huonoa viimeistelyä ja vastustajan ”veskari” hoiti hommansa hienosti, Kanerva tiivisti pelin hengen.

SoPa/Mustan maalivahtina pelasi Veera Kontio ja kenttäpelaajina jäällä viilettivät Aatu Moisander, Matias Kupi, Tomi Virtanen, Niilo Talonen, Luukas Virta, Miso Helenius, Frans Meller, Akseli Luhtala, Aku Kakko, Mikael Tuominen ja Leevi Kanerva .

Joukkueella on seuraava sarjaottelu tänään Someron kotihallissa, jonne vastustajaksi saapuu Forssan Palloseuran/Vihreä -niminen yhdistelmä.

U11 isännöi loimaalaisia

Vuotta nuorempien junioreiden U11-sarjassa SoPa/Musta-joukkueella oli viime viikonloppuna pelikiireitä. Lauantaina se pelasi kotihallissaan niin sanotut pienpelit (kaukalon poikittaissuunnassa) Loimaan Rocketsia vastaan ja sunnuntain ohjelmassa oli vierailu Tarvasjoelle.

Rockets-kohtaamisiin sisältyi kuusi erää, joista SoPa voitti kaksi, yhdessä joukkueet päätyivät tasalukemiin ja kolme erää kirjattiin loimaalaisten voitoksi.

– Oltiin hyvällä jalalla liikkeellä ja pelaajat löysivät syötöillä paremmin toisiaan kuin edellisellä kerralla, SoPan U11-joukkueen päävalmentaja Jussi Tapio kommentoi.

Valmentaja kehui joukkueensa molempien maalivahtien, sarjan parhaimmistoon lukeutuvien Peppi Kontion ja Liisa Lehtosen otteita loistaviksi. Maalineduspelaamisen pienistä ”sakkauksista” johtuen hekään eivät silti kyenneet pelastamaan joukkuettaan takaiskuilta.

– Nuorisoavut, eli U10-joukkueesta mukaan tulleet Tiitus Torkkola, Peetu Lindström ja Luca Meriläinen olivat loistavalla pelipäällä, Tapio kiitteli.

”Hyökkäyspeli toimi”

Seuraavana päivänä oli vuorossa ison kentän peli, jota isännöi Tarvasjoen Urheilijat/Tytöt. Joukkueen nimen alaviitteestä huolimatta TarU:n riveissä esiintyi myös muutamia junioripoikia.

Sopalaiset saivat hyvän meiningin päälle alusta lähtien ja porhalsivat selvään 6–2 voittoon.

Miso Helenius viimeisteli vieraille kaksi osumaa ja kirjautti nimiinsä myös yhden maalisyötön. Atte Saarni sai tililleen maalin ja syöttöpinnan; Elis Poutiainen, Viljami Lehtonen ja Akseli Kaukonen vastasivat somerolaisten muista maaleista ja Eelis Tapio sekä Mikael Jussila syöttöpisteistä. Liisa Lehtonen napsi maalin suulla 25 torjuntaa.

– Hyökkäyspeli toimi ja vapaita paikkoja tuli liukuhihnalta, mutta viimeistely olisi saanut olla tarkempaa, valmentaja Tapio havaitsi.

Edellä mainittujen sopalaisten lisäksi Tarvasjoen kaukalossa luistelivat Viljami Ruohonen, Noora Ruohonen, Maksim Mäkelä ja Kris Vabrit .

Täyden kaukalomitan peleissä SoPan U11:n saldona on tältä kaudelta kaksi voittoa, tasapeli ja tappio. Pienen kaukalon otteluista tilille on kertynyt kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Tämä sarja jatkuu huomenna Somerolla pienpeleinä Turun Palloseura/Petut -ryhmää vastaan.

Nuorimmaisille hyvää oppia

SoPa Junioreiden U10-sarjan joukkue tahkosi pienpelikaukalossa viime viikonlopun kahtena päivänä. Kotihallissa vastassa oli Paimion Haka ja seuraavana päivänä pelireissu suuntautui Forssaan.

Paimiolaisten kanssa SoPa pelasi neljä erillistä ottelua, joista kaksi päättyi tasalukemiin ja kaksi vieraiden voittoon. Somerolaisittain peleissä oli hyvää taistelua ja, päävalmentaja Aleksi Hovilaa lainaten, ”saipa kotijoukkue muutaman syöttökombonkin onnistumaan”.

Sarjan kovin joukkue, Forssan Palloseura, tarjosi vierailleen kylmää kyytiä kaikissa neljässä kohtaamisessa.

– Saatiin hyvää kokemusta, miten huomattavasti kovempaa joukkuetta vastaan pitää pelata. Hienoa oli myös nähdä hyvää taistelua loppuun asti, valmentaja Hovila totesi.

Viikonlopun peleissä sopalaisista palkittiin tsempparikiekoilla Hiski Nielikäinen, Peetu Koski, Leevi Meriläinen, Väinö Talonen, Lenni Puotsaari ja Altti Hovila .