SoVo kiri harvinaiseen voittoon

0
Antti

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal venyi tiistai-iltana Espoossa komeaan 4–3 (0–2) voittoon Espoossa pelatussa Futsal-Liigan ottelussa.

Kotijoukkue Golden Futsal Team oli maajoukkuemiestensä johdolla niskan päällä sekä puolustuspelissä että maalien viimeistelyssä ottelun viimeiselle neljännekselle asti. GFT johti peliä maalein 3–0 vielä runsaat seitsemän minuuttia ennen peliajan täyttymistä.

Nuori Vilho Ståhlström oli nopealla, oivaltavalla avauksellaan pohjustamassa vierasjoukkueen loppukirin aloitusta. Hän vapautti Mergim Bushin ja Arber Istrefin ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Bushi tarjoili syötön ja Istrefi tuikkasi sovolaisten pistetoiveet herättäneen avausmaalin.

Kulmapotkut tuottivat tulosta

Seuraavalla minuutilla Valmir Seferi jatkoi Bushin antaman kulmapotkun hirmuisella voimalla espoolaismaaliin, ohi hölmistyneen maajoukkuevahti Antti Koivumäen ja SoVo oli kaventanut isäntien etumatkan yhdeksi maaliksi.

Tuosta ehti kulua taas vain runsas minuutti, kunnes Antti Korhonen teki väkevän esityön ja Gezim Voca pääsi ohjaamaan GFT:n maalin edustalta 3–3 tasoituksen.

Sovolaisten hurmos oli huipussaan ja GFT:n nimekäs nippu täysin poissa tolaltaan. Niinpä viiden minuutin tehoisku huipentui SoVon toiseen hienosti hyödyntämään kulmapotkuun, jonka jatkotilanteesta Rinor Karaqa ohjasi Seferin laukauksen espoolaismaaliin.

Heti tappiolle jäätyään GFT ryhtyi takaa-ajoon ”lentävän maalivahdin”, eli käytännössä ylimääräisen kenttäpelaajan tuella. Yhden loistavan tasoituspaikan kotijoukkue onnistui rakentamaan, mutta kun sekin jäi tuloksettomaksi, SoVo pääsi juhlimaan harvinaista voittoa GFT:n kotikentällä.

Edellisen – ja ennen tiistaita ainoan – kerran somerolaisjoukkue oli kukistanut liigaottelun varsinaisella peliajalla GFT:n Espoossa syksyllä 2012. Vajaat kolme vuotta sitten somerolaiset juhlivat ”Kultaisten” vieraina liigapronssia, mutta tuolloin ratkaisu saatiin aikaiseksi rangaistuspotkukilpailussa.

EM-pelaajien loisto himmeni

Eräs SoVon tiistai-illan sankereista oli maalivahti Nevzat Mustafa , joka ratkaisuhetkillä jätti maajoukkuetehtäviin valmistautuvan GFT:n virkaveljensä selkeästi varjoonsa.

Synkiksi kääntyivät lopulta myös isäntien kirkkaimpien kenttäpelaajatähtien saldot. EM-reissulle lähtevistä miehistä Miika Hosio ja Henri Alamikkotervo olivat kentällä SoVon jokaisen maalin aikana ja Panu Autiokin todisti lähietäisyydeltä kolmea takaiskua.

– Yli puoleen tuntiin emme päässeet omalle tasollemme, mutta lopussa alkoi sitten tapahtua. Todella komea nousu pojiltamme! SoVon manageri/valmentaja Jarkko Ihalainen ilakoi taiston tauottua.

Voitto nosti liigataulukossa kuudentena jatkavan SoVon tasapisteisiin GFT:n kanssa ja ero kärkikvartettiin kutistui kolmeksi pinnaksi. Pudotuspelirajaan eroa on nyt kaksitoista pistettä, eli käytännössä somerolaisjoukkue on jo tässä vaiheessa kautta tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa.

SoVo, saldot Espoossa:

Valmir Seferi 1+1=2 (+3/-1=+2)
Mergim Bushi 0+2=2 (+3/-2=+1)
Arber Istrefi 1+0=1 (+3/-1=+2)
Gezim Voca 1+0=1 (+2/-1=+1)
Rinor Karaqa 1+0=1 (+1/-2=-1)
Antti Korhonen 0+1=1 (+3/-1=+2)
Vilho Ståhlström (+1/-0=+1)
Guri Qerimi (+1/-2=-1)
Pyry-Ville Korhonen (+0/-2=-2)

Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+4/-3=+1)
Varoitukset: P. Korhonen (kauden 2.), Seferi (4.), Bushi (2.), Voca (3.)