SoVon tytöt heräsivät loppukiriin

0
SoVon T18-joukkueen kippari Eerika Haalijoki kuvaili joukkueensa vuoden ensimmäisen pelin esitystä uniseksi.

Teksti Juha Laakso

SoVo Futsalin tyttöjen joukkue palasi kuukauden mittaiselta joulutauolta T18-ikäluokan Ykkösen peleihin viime lauantaina kotikentällään monitoimitalossa.

Pitkän pelitauon jäljiltä tuntuma oli vielä niin sanotusti ”hakusessa”, tai kuten SoVon kapteeni Eerika Haalijoki ottelun jälkeen kommentoi: ”Unista oli, paitsi loppukiri”.

Vastassa olleen Piikkiön Palloseuran/Liedon Pallon yhteisjoukkueen SoVo oli käynyt syyskaudella nujertamassa vieraskentällä, mutta nyt tuloksena oli 3–3 (1–2) lukemien myötä pistejako. PiPS/Liedolle sarjapiste oli kauden ensimmäinen.

SoVolla oli kokoonpanossa kymmenen kenttäpelaajaa. Aiemman yhteispelituntuman pohjalta heistä sukeutui kolme ”kotipaikkakentällistä”, eli yksi espoolaispelaajien, yksi tammelalaisten ja yksi somerolaispelaajien rungolle muodostunut kentällinen.

Partosen vuoro temppuilla

Espoon avut olivat edellisten kierrosten tapaan pääosassa SoVon hyökkäyspelissä. Emma Partonen viimeisteli hattutempun täyteen, iskiessään kotijoukkueen 3–3 tasoituksen kolmisen minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Anna Rauvanlahti tarjoili Partoselle syötöt kahteen maaliin ja Bea Asp pohjusti yhden osuman. Aspilla on koko kaudelta tilillään 11 maalia ja Partonen nosti oman maalisaldonsa seitsemään.

Viiden pelaamansa ottelun jälkeen SoVo on neljän joukkueen muodostamassa Ykkösen lohkossaan kolmantena yhden voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion saldollaan.

Somerolaisjoukkue kohtaa vielä kahdesti vieraskentällä lohkokärki Raisio Futiksen, kotonaan uudelleen PiPS/Liedon ja matkapelissä FC Nokian.

SoVon kokoonpano tuoreimmassa kotiottelussa olivat Pilvi Junnila (mv), Bea Asp, Emma Partonen, Anna Rauvanlahti, Madeleine Carpelan, Eerika Haalijoki, Seena Lahti, Sanni Hiisilä, Oili Ovaskainen, Irene Lehtine n ja Ada Lahtinen.