Urheilukentän korjauksen suunnittelu aloitetaan alusta

0

Someron urheilukentän korjauksessa on palattu lähtöviivalle. Maanantaina kaupunginhallitus päätti myydä Solun, kun nykyisille käyttäjille on löydetty uudet tilat. Tämä päätös tarkoittaa Solun kunnostukselle myönnetyn valtionavustuksen käyttämättä jättämistä. Keskustan edustajat äänestivät tätä päätöstä vastaan. Meistä hankkeen keskeyttäminen tässä vaiheessa olisi riittänyt. Lopulliset päätökset olisi voitu tehdä myöhemmin, kun tiedetään tarkemmin, miten jatketaan.

Joulukuussa 2021 valtuuston kokouksessa kokoomus, SDP ja perussuomalaiset päättivät hylätä urheilukentän peruskorjaussuunnitelman. Muutama päivä kokouksen jälkeen valtuuston hylkäämälle suunnitelmalle myönnettiin valtionavustus.

Nyt siis on päätetty, että tehtyjä suunnitelmia ei toteuteta. Valtuuston kokouksessa vaadittiin uutta suunnittelua. Seuraavaksi mietitään, miten uusi suunnittelu saataisiin käyntiin.

Alkuperäisen aikataulun mukaan kenttä olisi jo valmis. Kokoomus ja SDP vastustivat peruskorjaussuunnitelmaa muun muassa korkeisiin kustannuksiin vedoten. Aika näyttää, kuinka suuriksi kustannukset ehtivät nousta ennen kuin peruskorjauksessa päästään edes alkuun. Kun asiat pitkittyvät, ne myös mutkistuvat.

Kaupunginhallituksen keskustalaiset jäsenet

Jaana Kyyrä, Tero Pirttilä, Mikko Virtanen