Aloitteiden käsittelyyn toivotaan ripeyttä

0
Aloite, jossa toivotaan yli 70-vuotiaiden uimahalli- ja kuntosalikäyntejä ilmaisiksi näki päivänvalon ensimmäisen kerran 2014.

Valtuusto merkitsi tiedokseen vireillä olevat valtuustoaloitteet sekä niiden valmisteluvaiheen. Kaupungin eri toimialoilla on valmistelussa yli 20 aloitetta.

Niistä viime vuonna annettuja ovat kesätyösetelin käyttöönotto, Somerolle muuttaville perheille some-näkyvyyden lisääminen, talo- ja tonttitreffit, vauvarahan käyttöönotto, tehostetun palveluasumisen palvelumaksujen toteutumisen valvonta, perusturvan TVA-arviointien tekeminen ja sijaistilanteen ratkaiseminen sekä luontoratkaisujen vauhdittaminen.

Vuonna 2021 tehtiin myös aloitteet koulukuljetusten monipuolisemmasta hyödyntämisestä, koulukyytien keston lyhentämisestä, kasvun seurannan sähköisen välineen hankkimisesta varhaiskasvatukseen, varhaiskasvatuksen vaaterahan nostamisesta ja Lapsiystävällinen kunta -mallin käyttöönotosta.

Valtuutettu Riitta Lehtinen (sd.) toivoi, että aloitteiden valmisteluun saataisiin vauhtia. Hän otti esille Pihla Linnainmaan (sd.) joulukuussa 2014 jätetyn aloitteen maksuttomasta uimahalli- ja kuntosalivuoroista yli 70-vuotiaille. Asia on palautettu uudelleen valmisteluun 2017, 2020 ja 2021.

Lehtisen mielestä aloite on edelleen tuiki ajankohtainen, se tulee saada etenemään ja sen valmisteluun mukaan kaupungin liikuntapalveluista vastaavat sekä eläkeläisjärjestöt.

– Ikäihmisten joukko kasvaa. On tärkeää, että kasvava eläkeläisjoukko pystyttäisiin pitämään hyväkuntoisina ja pirteinä. Näin sosiaali- ja terveydenhuollon menot eivät karkaa käsistä, tähdensi Riitta Lehtinen.