Eetu Virtala erosi ja rakastui televisiossa

0
Eetu Virtala (vas.) ja Jani Virtanen leirinuotiolla.

Teksti Taru Takala, kuvat lars Johnson

Somerolaislähtöinen Eetu Virtala, 22, osallistui Nelosen Temptation Island Suomi -ohjelman 10. kaudelle yhdessä silloisen avopuolisonsa Julian kanssa. Syksyllä 2021 kuvattu ja viime viikolla päätökseensä tullut huippusuosittu reality muutti Eetu Virtalan elämän täysin.

Temptation Islandille lähtö oli Virtalan ex-tyttöystävän Julian ajatus: hän kertoi hakuprosessista vasta, kun kutsu kävi ensimmäiseen haastatteluun. Eikä aikaakaan, kun vajaan vuoden seurustellut pari istui lentokoneessa matkalla ohjelman kuvauksiin Marbellaan.

Temptation Island Suomi -ohjelmaan lähti neljä
pariskuntaa,
somerolaislähtöinen
Eetu Virtala ja avopuolisonsa Julia toisena oikealta.

– Kun sain tietää, että Julia oli ilmoittanut meidät ohjelmaan, en ollut asiasta kovinkaan iloinen. Sanoin suoraan, että en halua lähteä. Julia sai lopulta minut houkuteltua mukaan, kun en halunnut, että asiasta tulee suurempaa riitaa, Eetu Virtala muistelee jälkikäteen.

Pian puolisen vuotta yhdessä Salossa asuneet avopuolisot erotettiin toisistaan, ja Virtala jatkoi kolmen muun varatun miehen kanssa kolmeksi viikoksi kohti villaa, johon heidän seurakseen asettui asumaan joukko sinkkunaisia. Kuumaan konkkaronkkaan kuului myös kajaanilainen Essi Koistinen, 23, johon Eetu Virtala iski silmänsä muistaakseen toisissa bileissä.

Eetu Virtala löysi tosi-tv:stä uuden rakkauden Essi Koistisen.

– En osaa oikein edes sanoa, miten se tapahtui. Huomasimme vain olevamme hyvin samanlaiset ja meillä oli yhdessä mukavaa.

Viettelysten saarelle itseluottamusta ja uusia kokemuksia hakemaan lähtenyt Virtala lähentyi ajan mittaan entisestään Essi Koistisen kanssa, kaksikko kävi treffeillä ja päätyi loppujen lopuksi myös samaan sänkyyn. Yhteinen sävel ei jäänyt Julialta huomaamatta, vaan useampikin iltanuotiolla Virtalan puuhista näytetty video sai naisen kyyneliin. Käytännössä suhde päättyi ennen kuin pariskunta edes kohtasi viimeisellä iltanuotiolla, joskin siellä seurustelu sai lopullisen pisteen.

– Erosimme viimeisellä iltanuotiolla, mutta koen että suhteemme loppui silloin, kun tunteeni Essiä kohtaan johtivat pettämiseen. Ero oli ihan molempien päätös. Julia ei voinut antaa anteeksi pettämistä, enkä minäkään nähnyt enää järkeä suhteen jatkamisessa sen jälkeen, mitä olin tehnyt. Suomeen palattiin hieman nihkeissä tunnelmissa ja muutin saman tien pois Julian ja minun yhteisestä asunnosta. Emme ole paljonkaan jutelleet, mutta olemme viestitelleet jonkin verran ohjelman jälkeen. Koen, että pystymme olemaan puheväleissä, ja toivon Julialle kaikkea hyvää.

”Yhteiselomme on ollut ihanaa”

Eetu Virtala ja Essi Koistinen olivat molemmat kertoneet ihastumisen tunteistaan jo Marbellassa, ja nyt he ovat asuneet noin kuukauden avoliitossa. Ohjelman jälkeen he olivat välittömästi yhteyksissä ja alkoivat viettää aikaa toistensa kanssa.

– Kävimme sinä aikana paljon keskusteluja kaikesta, myös mahdollisesta suhteen aloittamisesta, ja olimme molemmat sitä mieltä, että emme halua kiirehtiä asian suhteen. Kuitenkin molemmilla oli olo, että ei halua olla kenenkään muun kanssa, ja yhdessäolo tuntui niin oikealta ja hyvältä, että päätimme, ettemme ala jarruttelemaan. Rupesimme seurustelemaan noin neljä kuukautta sitten ja koska minä asuin Salossa ja Essi Kajaanissa, ja siinä on semmoiset 650 kilometriä välissä, niin piti tehdä päätös, elämmekö kaukosuhteessa vai muutammeko samaan kaupunkiin. Päätin muuttaa Kajaaniin. Koimme myös, että on molemmille taloudellisempi ratkaisu asua saman katon alla. Yhteiselomme on ollut ihanaa ja koemme, että teimme oikean ratkaisun, kun päätimme muuttaa yhteen.

Eetu ja Essi voivat hyvin yhdessä ja pystyvät luottamaan toisiinsa täysin, vaikka suhteen alku olikin varsin tavallisuudesta poikkeava.

”Ei kaduta”

Nelosella parisen viikkoa sitten nähdyssä päätösjaksossa Temptation Islandin 10. kaudelle osallistuneet pariskunnat kohtasivat toisensa reilu kaksi kuukautta Espanjasta palaamisen jälkeen – tuttuun tapaan juontaja Sami Kurosen edessä tiukassa haastattelussa.

Virtala ja Koistinen eivät olleet ennen televisiota varten kuvattua tapaamista juurikaan jutelleet keskenään, sillä suhteen kohtalo oli sinetöity. Tunnelma oli käsinkosketeltavan kylmä myös studiossa.

– Koko kokemus opetti minulle paljon ja olen sen jälkeen tehnyt itsetutkiskelua ja yrittänyt löytää syitä, miksi niin toimin. En halua enää koskaan satuttaa ketään samalla tavalla kuin Temppareissa, ja Essin vuoksi olen valmis tekemään itsessäni muutoksia, jotta niin ei käy, Eetu Virtala miettii nyt.

Törkykommentteja satelee

Virtala on ohjelmassa nähtyjen tapahtumien johdosta joutunut myrskyn silmään erityisesti sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi hänen Instagram-kuviensa kommenttiosiot ovat täyttyneet nimettömien huutelijoiden painokelvottomista kommenteista.

– Totta kai tuntuu pahalta saada vihaviestejä, mutta itse olen osannut ottaa sellaisen asenteen, että ei ota kaikkea itseensä. Nämä törkypalautteen antajat eivät tunne minua ja he muodostavat minusta mielipiteen vain nähdyn tv-ohjelman perusteella. En ole kovinkaan monelle lähtenyt mitään selittelemään, varsinkin jos heidän viestinsä minua kohtaan ovat olleet jollain tavalla henkilökohtaisesti loukkaavia tai hyökkääviä. Kaikki palaute on tullut somen kautta, ei ole kukaan tullut päin naamaa kadulla mitään sanomaan. Suurin osa palautteesta on tullut nimettömänä.

Enemmän kuin itseensä kohdistuva palaute, Virtalalla menee tunteisiin Essistä kirjoitetut kommentit.

Jonkin verran roskapostin joukkoon on mahtunut myös kannustavaa ja positiivista palautetta henkilöiltä, jotka ymmärtävät, että asioilla on monta puolta, eikä mikään ole mustavalkoista. Virtala kokeekin, ettei televisio ole antanut täysin realistista kuvaa siitä, millainen mies todellisuudessa on – leikkauksella pystytään vaikuttamaan paljon siihen, millainen ”hahmo” ohjelmaan halutaan luoda.

– Perhe ja lähimmät ystävät ovat olleet minulle isona tukena, eivätkä ole missään vaiheessa tuominneet minua tekemisistäni.

”Kaikki oli sen arvoista”

Vaikka Temptation Island -prosessi kokonaisuudessaan toi paljon negatiivisia sävyjä elämään, oli se sen arvoista. Löytyihän rinnalle rakas Essi, ja elämää tuli tutkiskeltua monesta näkökulmasta kasvun kautta. Julkisuus ei niinkään kiinnosta, mutta kokkiohjelmat kiinnostavat ruuan parissa työskentelevää Eetu Virtalaa.

– Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa yrittää pysyä julkisuudessa, mutta tietenkin jos ihmisiä kiinnostaa seurata elämääni vaikka sosiaalisessa mediassa, niin sinne voin kyllä tuottaa sisältöä. Ei ole mielessä mitään realityä, mihin haluaisin osallistua, mutta itselläni on jo pitkään ollut haaveena tv-kokin ura. Kokkiohjelmia tulee seurattua paljon, ja koska ruuanlaitto on iso osa elämääni, olisi hauska joskus olla mukana jossain kokkiohjelmassa.

– Opiskelen Kajaanin ammattikorkeakoulussa restonomiksi ja samaan aikaan olen töissä hotellissa kokkina. Tällä hetkellä elämässä menee erittäin hyvin ja tavoitteena on valmistua koulusta, jotta pääsisin tekemään töitä keittiöpäällikkönä ja ehkä tulevaisuudessa perustaa oma ravintola.

Viime kuukaudet ovat olleet yhtä hullunmyllyä: Virtala sekä erosi että rakastui televisiossa koko kansan valvovien silmien alla. Nyt nuorella miehellä on kuitenkin hyvä olla, ja oma kulta vierellä. Myös Julia totesi 10. kauden päätösjaksossa elämänsä olevan mallillaan.

Temptation Island Suomi

-perustuu yhdysvaltalaiseen formaattiin

-neljä pariskuntaa matkustaa kolmeksi viikoksi testaamaan parisuhdettaan: onko heillä tarpeeksi syitä ja luottamusta jatkaa yhdessä vai kulkeeko tie viettelyksen kautta kohti eroa, houkutuksia varattujen matkan varrelle heittävät kuumat sinkut, joiden kanssa päivät kuluvat erilaisten treffien parissa ja iltaisin juhlitaan usein kosteissa merkeissä

-ohjelman juontaa Sami Kuronen, joka pitkin kautta kutsuu varatut iltanuotion ääreen katsomaan videoita kumppaniensa tekemisistä – livenä

-pariskunnat kohtaavat ensimmäisen kerran 24 tuntia kestäneiden unelmatreffien jälkeen viimeisellä nuotiolla, jolla selvitetään parisuhteen tulevaisuus

-ohjelman 10. kausi on katsottavissa kokonaisuudessaan Nelosen Ruutu-palvelussa.

Lähde: Nelonen