Ehdotuksia ja kiitoksia

0

Isot kiitokset Ismo Valve, Jyrki Rinta-Paavola sekä auraaja toimenpiteistänne, joiden seurauksena Lamminniemen ulkoilutien jatkeet saatiin hoidon piiriin ja näin avattua mielekäs ulkoilureitti Lamminniemen ja Katajakodin asukkaille ilman edestakaista kulkemista rantareittiä pitkin.

Esko Eronen (sanansaattaja)

Vastaus Eevalle! Mitä ihmettelemistä siinä on, että hoitajat ovat vanhempia? Nythän kannustetaan eläkeläisiä töihin. Asukkaat/potilaat ainakin luottavat enemmän vanhempiin hoitajiin, heillä on elämänkokemusta kohdata sairauden aiheuttamat vaikeudet. Kaikki kunnia nuorille työntekijöille, kun ovat valinneet alan. Mutta monet opiskelevat lisää ja lähtevät toisiin tehtäviin. Uskon kyllä, että omaisesi tulee hyvin hoidettua, vaikka me vanhat häntä hoidammekin.

Työssä silloin tällöin käyvä eläkeläinen

Eevalle: Monet työikäiset ovat kortistossa, koska saavat saman rahan tekemättä mitään.

Minä

Mainio juttu tuo webbipalvelu: löytää kaupat ja torin, uimahallin ja urheilukentän. Lisäksi tietää missä kulloinkin on – kätevää!

Kyl maar

Rauhaa liikenteeseen, ei Somero mikään villin lännen city ole. Valtakunnan keskiarvo olisi aivan tavoiteltava asia – säästyy ihmishenkiä.

Hiljaa tiellä

Moottorikelkkailu on mukava harrastus sääntöjä noudattaen, mutta kun näin ei valitettavasti ole. Ajetaan lain vastaisesti teillä, vauhti on 100 km/h, kun pitäisi olla 60 km/h, äänenvaimentimet puuttuvat, revitetään mikä koneesta irtoaa. Kaksi kelkkailijaa vielä menettelee, mutta kun ryhmässä on 10, niin meteli ja haju on sietämätön. Pitääkö pilata sivullisten joka viikonloppu?

Talven riesa

Olisipa mukavaa, jos päivätyössä käyvä pääsisi kotikaupungissaan kahvilaan kello 16–7 jälkeenkin. Ja haaveillaan niin pitkälle, että pullaakin olisi jäljellä enemmän kuin yksi vaihtoehto. Tai olisiko jonkun ravintoloitsijan mahdoton lisätä tiskilleen edes sulatettuja munkkeja ja tuoretta kahvia pannussa ikuisuuden viruneen tilalle? Eivät kahvilat ole mikään päiväharrastus, paitsi näemmä Somerolla. Kaikille ei iltakalja maistu. Nyt kun rajoituksia poistetaan ja kevät tekee tuloaan, olisi oiva paikka jollekin yrittäjähenkiselle perustaa vaikkapa valmiin ketjun kahvila kaupunkiin! Esimerkkejä voi hakea vaikkapa Salosta.

Selviö

Onko Somerolla päättäjien aika kuunnella käyttäjiä nuorisotila-asioissa? Ehkä se oma tiukka mielipide on vain oma.

Hämmästynyt

Baddinginkin esittämä Illan varjoon himmeään (Kaipuuni tango) on Unto Monosen sävellys ja sanoitus.

Maikki

Someron lounaat -mainoksen yrittäjille vieno toive uusia ruokalistojaan nykyisten ravitsemussuositusten suuntaan. Päivittäinen lihansyönti ei ole nykyaikaa sille, joka välittää terveydestään. Hienoa kuitenkin, että kalaa on useamman kerran viikossa tarjolla. Vinkkinä: esimerkiksi jauhelihakastikkeen voi tehdä loppuun linsseillä. Tärkeintä on aloittaa viestiminen nykyajan terveysarvoista.

Syöjä