Grand Prix-palkittu Somerolle

0
Kuva: Sami Kuokkanen, © Elokuvayhtiö Aamu 2021

Somerolla Bio Jukolassa on mahdollista nähdä ensi keskiviikkona Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix’lla palkittu Juho Kuosmasen elokuva Hytti nro 6. Elokuva tavoitteli myös Oscar-ehdokkuutta, mutta haave kariutui pari päivää sitten. Elokuva tavoitteli ehdokkuutta parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa.

Elokuvan tarina vie unohtumattomalle junamatkalle arktisten neuvostomaisemien halki.

Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura ( Seidi Haarla ) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan ( Juri Borisov ). Lauran odotukset rauhoittavasta etsikkomatkasta karisevat kerta heitolla, kun Ljoha juo itsensä äänekkääseen humalaan heti ensimmäisenä iltana. Alun yhteentörmäyksen jälkeen eriparinen kaksikko alkaa kuitenkin löytää toisistaan jotakin yhteistä ja odottamatonta. Hienovaraisen huumorin värittämä kohtaaminen täyteen ahdetun junan erikoislaatuisessa maailmassa saa kummatkin matkaajat näkemään myös itsensä uusin silmin. Hymyilevä mies -elokuvallaan kansainväliseen menestykseen nousseen Kuosmasen lämmin ja vilpitön road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin innoittamana.