Henri Liipola hallimaaotteluun

0
Henri Liipola

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Henri Liipola edustaa Suomea viikonloppuna Ruotsin Uppsalassa pidettävässä Pohjoimaisessa hallimaaottelussa. Liipolan lajina ei tällä kertaa ole moukarinheitto, vaan sen sukulaislaji painonheitto.

Painonheitto suoritetaan pyörähtämällä ringistä, kuten moukarinheittokin. Moukariin verrattuna välineen pituus on miltei kolmasosa eli 41 sentin mittainen, mutta paino yli kaksinkertainen, miehillä 15,88 kiloa ja naisilla 9,08. Parhaat heittojen mitat ovat kummassakin vähän yli 20 metrin mittaisia.

Suomen toinen edustaja on Siuntion Roope Auvinen. Kummallakaan Suomen miehistä ei ole aikaisempia kilpailutuloksia lajista, joten omat ennätykset noteerataan joka tapauksessa. Lajin Suomen ennätys 22,13 on Juha Tiaisen nimissä.

Naisten painonheitossa Suomea edustavat vielä viime kaudella Someron Esaa edustanut nuorten Suomen ennätystä 18,75 hallussaan pitävä Silja Kosonen sekä naisten SE:n 21,47 heittänyt Kauhajoen Suvi Koskinen.

Miesten seipäässä nähdään myös aiemmin Esaa edustanut Turun Urheiluliiton Tommi Holttinen . Suomen toinen edustaja on Laihian Juho Alasaari , joka viikonloppuna hyppäsi nuorten halli-SE:n 551. Holttinen avasi keskiviikkona kautensa 532:n ylityksellä Ranskassa.