Istrefi iski reserveille viisi

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin miesten kakkosjoukkue sai hirmuisen määrän liigakokemusta kokoonpanoonsa viime sunnuntain vierasotteluun Ruskolle.

Länsi-Suomen alueen Futsal-Kolmosen A-lohkon kamppailussa SoVon reservimiehistö peittosi FC Ruskon Pallon maalein 13–6 (6–2).

SoVon liigamiehistön vakiokaartista Arber Istrefi ja Valdrin Seferi tulivat alemmalle sarjatasolle katkaisemaan liigakentillä pitkäksi venähtäneen pelitaukonsa.

Kuten odottaa sopi, liigan pistepörssin kärkimies Istrefi teki Ruskon pienellä kentällä melkein mitä halusi. Hän latoi viisi maalia ja tarjoili yhtä monta maalisyöttöä, eli henkilökohtaiseen tilastoon kertyi kymmenen tehopistettä.

Seferi viimeisteli kaksi osumaa ja syötti yhden. Kolme tehopinnaa keräsivät myös liigaryhmässä niukalle peliajalle jäänyt Eldar Mehinovic (1+2) ja SoVo-kakkosen runkomiehiin lukeutuva Anssi Kerko (2+1).

Liigaringin nuorisokaartista mukana olleista pelaajista Elmeri Andersson teki kaksi maalia ja maalivahti Joel Salonen yhden. Seuraikoni Juho Pettersson sai nimiinsä maaliin johtaneen syötön, kuten myös nuori Aapeli Laine .

Huomenna ainakin Istrefi ja Seferi lienevät mukana, kun Futsal-Liiga jatkuu kuukauden tauon jälkeen SoVon kotiottelulla Turun Pallokerhoa vastaan. Syyskierroksella somerolaisjoukkue haki 3–2 vierasvoiton sarjapaikkansa puolesta kamppailevan Pallokerhon kotisalista.

Naisten kakkonen voitti kaksi kolmesta

SoVo Futsalin naisten kakkosjoukkue palasi puolentoista kuukauden tauolta pelitoimintaan. Sen tilille Futsal-Nelosen sarjataulukkoon kirjattiin kaksi voittoa.

Ensimmäisen voittonsa SoVo/2 sai luovutuksella, maaliluvuin 5–0, kun FC Kyrön Palloseura ei päässyt mukaan Someron turnaukseen.

Lauantaina SoVo esiintyi monitoimitalossa edukseen FC Ruskon Palloa vastaan, voittaen ottelun maalein 7–3 (2–1). Iltapäivän hahmo oli kolme maalia tehnyt yhden syöttänyt kotijoukkueen Amanda Virtanen .

Maalinteossa sovolaisista onnistuivat myös Milja Kauppi, Katja Savolainen (2+1) ja Maija Kemppainen (1+2). Syöttäjinä kunnostautuivat myös Sanni Hiisilä ja Jasmin Rantanen .

SoVo-kakkosen pelit jatkuivat kotikentällä, jonne vieraaksi saapui Maskun Palloseura. Se oli ennen viikonvaihdetta Länsi-Suomen alueen A1-lohkon taulukossa sekä SoVon että Ruskon alapuolella.

MaPS sai kuitenkin tililleen luovutusvoiton FC KyPS:stä ja kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen somerolaisjoukkueen maalein 6–5 (2–3). Näiden lisäpisteiden ansiosta maskulaiset nousivat lohkon sarjataulukossa FC RP:n edelle neljänneksi.

SoVo/2 joutui heti pelin alkupuolella takaa-ajajaksi, lahjoitettuaan vierasjoukkueelle pari helpohkoa osumaa. Sitten kotijoukkue sai pelinsä kuntoon ja nousi jo avausjakson aikana johtoasemaan.

Kärkipaikalle – ainakin hetkeksi

Viivi Karttila (1+3) iski SoVon 4-2 karkumatkalle heti toisen jakson alussa. Jatkossa kotijoukkue hukkasi lukuisista hyvistä maalipaikoistaan yhtä vaille kaikki ja kun puolustuspeli sakkasi samaan aikaan, pääsi Masku nousemaan 6–4 johtoon.

Loppuhetkillä Eerika Haalijoki (2+0) nostatti vielä somerolaistoiveita kavennusmaalillaan, mutta enempää osumia SoVo ei enää saanut aikaiseksi ja tuloksena oli kauden toinen tappio.

Lauantain tapaan Milja Kauppi vastasi jälleen SoVo/2:n avausmaalista ja hän myös pohjusti Karttilan viimeistelemän osuman. Edellä mainittujen pelaajien lisäksi sovolaisista onnistui maalinteossa Maria Frankberg .

Kaksi voittokirjausta kolmesta pelistä nostivat SoVo-kakkosen lohkonsa kärkeen. Somerolaisilla on tosin pelattuna neljä ottelua enemmän, kuin kakkos- ja kolmossijoilla majailevilla Kemiönsaaren KSF:llä ja Kaarinan Pojilla.