Korona, ajokeli ja henkilöstöpula ruuhkauttivat kaupungin kotihoidon

0
Kuva Ossi Ahola/TS

Someron kaupungin kotihoito on ruuhkautunut koronatilanteesta, sairastumisista, huonosta ajokelistä sekä rekrytointivaikeuksista johtuen. Kaupunki tiedottaa, että palvelutasoa joudutaan laskemaan niin sanotun välttämättömän hoidon tasolle 20.2. asti.

Palvelujen muutoksista tiedotetaan käyntien yhteydessä tai puhelimitse.

– Elämme nyt hyvin haasteellista aikaa muutoinkin rekrytointien osalta. Voisimme ottaa heti vaikka 5 vakituista työntekijää. Vaikea koronatilanne sekä keliolosuhteet haastavat nyt todenteolla henkilöstöä. Töissä oleva henkilöstö on kuitenkin hyvällä ja toisiaan tsemppaavalla mielellä. Toivomme asiakkailta ja heidän läheisiltään ymmärrystä tilanteessa, johon emme nyt itse voi vaikuttaa. Pidemmällä tähtäimellä kotihoitoon tarvitaan suurempia muutoksia, jotta asiakkaiden palveluiden sekä hoivan ja huolenpidon tarpeet saadaan hoidetuksi, sanoo kotihoidon esimies Mari Paasikivi.

Perusturva on aloittanut toimintasuunnitelman laatimisen kotihoidon ja kotiin annettavien palveluiden kokonaisuuden kehittämiseksi sekä akuutin tilanteen korjaamiseksi. Lisäksi kotiin annettavien palveluiden kokonaisuutta kehitetään alueellisesti Varsinais-Suomen tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hankkeessa.