Kotiturnaus jäi torsoksi

0
Loisto-ottelun pelannut maalivahti Elina Älli seuraa maalinsa suulla joukkueensa hyökkäykseen lähtöä. SB Someron kenttäpelaajista kuvassa ovat Susanna Jalava (vas.), Sarita Kankare, Miia Päivärinta ja Veera Ihamäki.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salibandyseura SB Someron naisjoukkue sai vihdoin järjestettäväkseen kauden ensimmäisen nelosdivisioonan turnauksen. Harmillista vain, että sunnuntaina monitoimitalossa pelatun turnauksen otteluista puolet piti siirtää myöhempään ajankohtaan.
Länsirannikon alueen jatkosarjalohkon kahdeksasta joukkueesta raumalainen SalBa/2 ja Mynämäen Wirmo Leidit eivät päässeet sunnuntaina mukaan, joten näiden joukkueiden yhteensä neljä peliä jäivät pelaamatta. Rästiin jääneet ottelut on tarkoitus pelata Somerolla runkosarjan päätteeksi huhtikuun lopussa.
Kuuden joukkueen voimin ”Monarilla” päästiin sunnuntaina käymään neljä kamppailua. Heti ensimmäisessä niistä oli tulessa SB Somero, joka sai vastaansa samoista sarjapisteistä (2) Someron turnaukseen lähteneen SBS Liedon.

Älli tarkkana maalin suulla

Viikkoa aiemmin pelatun turnauksen SB Somero oli vetänyt lävitse seitsemän kenttäpelaajan voimin. Vaikka joukkue saikin kotitapahtumaansa muutamia täydennyksiä, ei kokoonpano uusien poissaolojen vuoksi kasvanut kuin kahdella kenttäpelaajalla.
SB:n ykkösmaalivahtina läpi kauden pelanneen Minna Lukalan poissaolo merkitsi sitä, että Elina Ällin oli nyt vaihdettava kenttäpelaajan ”vermeet” maalivahdin varustukseen.
Tähän vaihtoon somerolaisten peli ei kuitenkaan kaatunut; päinvastoin. Älli venyi maalinsa suulla hienoihin torjuntoihin, napaten kiinni 23 lietolaisten laukausta ja pitäen joukkueensa loppuun asti mukana pistetaistelussa. Ainoan kerran reikäpallo livahti Ällin selän taakse ottelun päätösminuutilla ja kyseinen maali riitti SBS Liedolle 1–0 voittoon.

Juniorit taistelivat yhdellä kentällisellä

SB Someron joukkueista naisten ryhmä ei ole ainoa, jonka kokoonpanoa sairastelut ovat viime aikoina rokottaneet kovalla kädellä.
Esimerkiksi SB:n P14-sarjan joukkue sai viimeisimpään turnaukseensa jalkeille vain yhden kentällisen, eli viisi kenttäpelaajaa ja maalivahdin.
Säkylässä pelatussa turnauksessa somerolaiskuusikko taisteli kuitenkin urheasti Porin Karhujen White-joukkuetta vastaan, niin kauan kuin energiavarat antoivat myöden.
Toisen erän kolmannelle minuutille asti SB sinnitteli 2–2 tasalukemissa, eikä loppupelissäkään suostunut taipumaan kahdentoista maalin eroon, mikä olisi merkinnyt ottelun keskeytymistä ennen aikojaan.
Karhut voitti pelin maalein 13–2, mutta kamppailun jälkeen somerolaispelaajat taustajoukkoineen saivat vastaanottaa sisukkaasta esityksestään kosolti kehuja lohkon muilta joukkueilta ja jopa erotuomaristolta.
Somerolaisista Eemeli Nokka keräsi pelistä kaksi (1+1) tehopistettä ja Veikka Koski (1+0) sekä Valtteri Nivalinna kumpikin yhden. Heidän ohellaan somerolaisseuran värejä puolustivat kunniakkaasti Niko Holm, Milla Saarinen ja maalivahti Juuso Lehto.
Vajaan kolmen viikon kuluttua P14-ikäluokan haastajasarjan pelit jatkuvat Someron turnauksessa.