Lahjoitetut kynttilät siunataan

0

Kynttilänpäivää vietetään 40. päivänä joulusta eli 2.2. tai sitä seuraavana sunnuntaina. Tänä vuonna päivä osuu helmikuun kuudenteen. Kynttilänpäivä päättää kirkkovuodessa joulun juhlajakson.

Sunnuntain messun yhteydessä Somerolla siunataan seurakuntalaisten lahjoittamia kynttilöitä seurakunnan käyttöön. Lahjoituksia voi viedä mennessään kirkkoon tai kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina.

Messun tekijäkaartiin kuuluvat Kira Knuutila, Anne Leppälä, Anna-Liisa Forsström, Jouko Mäkinen, Veikko Hintsa ja kolmosriparin nuoret.

Kynttilänpäivänä alkaa myös Yhteisvastuukeräys, jonka teema on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Keräys jatkuu vuoden loppuun ja se tulee näkymään Somerolla katukeräyksinä ja tempauksina kevään aikana.