Lisää rahaa rakennuskohteisiin

0
Hovimäen vanhan huoltorakennuksen tilalle on tarkoitus rakentaa uusi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan lisämäärärahoja rakennuskohteisiin. Euroja annetaan lisää kaukolämpö- ja vesijohtolinjan siirtoon tulevan palvelutalon alta, Pihlajakylän pihakatoksen ja Hovimäen uuden huoltorakennuksen rakentamiseen.

Valtuusto myönsi 100 000 euroa kaukolämpö- ja vesijohtolinjan siirtoon. Olemassa olevat linjat ovat jäämässä uuden Tervaskannon palvelutalorakennuksen alle.

Linjat siirretään ennen varsinaista palvelutalon rakentamisurakkaa erillisenä urakkana.

Kaupunginhallitus antoi viime viikolla tekniselle toimelle toimeksiannon myös suunnitella alueen halki menevälle kevyen liikenteen väylälle korvaava sijainti.

Valtuusto myönsi 39 000 euroa Sairaalatien rivitalojen B, C, D ja E yhteisen ulkokatoksen rakentamiseen. Korona-aikana yhteisten tilaisuuksien järjestäminen ulkona, pihakatoksessa on näin mahdollista.

Talot kuuluvat niin sanottuun Pihlajakylä-hankkeeseen, jossa edistetään yhteisöllisyyttä ja asumisviihtyvyyttä, torjutaan yksinäisyyttä ja lisätään asukkaiden turvallisuutta.

Hovimäen leirintäalueelle on ollut tarkoituksena rakentaa uusi huoltorakennus. Aloittaminen on siirtynyt tänä vuonna tehtäväksi.

Valtuusto myönsi 100 000 euroa lisää hankkeeseen, joten kuluvalle vuodelle siihen on varattuna yhteensä 180 000 euroa.