Luentoja hyvästä ikääntymisestä

0
Marika Lindholm on yksi luennoitsijoista keskellä (punainen paita). Muistiyhdistyksen muut jäsenet ovat Helena Nurkkala (vas.), Kirsi-Marja Kaarlela ja Raila Hakamäki.

Somero-opisto järjestää yhteistyössä Salon Muistiyhdistyksen ja Someron kaupungin perusturvatoimen kanssa kolmen maksuttoman luennon kokonaisuuden. Luentojen yhteydessä yhteistyökumppanit esittelevät toimintansa ja palveluitaan.

Luentosarja käynnistyy 8.2. jolloin Salon Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Marika Lindholm luennoi aivoterveydestä ja siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa omaan aivoterveyteensä.

– Tarjolla on myös vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Someron kaupungin seniorihoitaja Raila Hakamäki ja Salon muistiyhdistyksen muistiohjaaja Pauliina Römpötti ovat paikalla kertomassa tarjolla olevista palveluista, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä.

Toisella luennolla 15.3. Someron terveyskeskuksen geriatri Aleksi Väänänen luennoi ikääntymisestä ja siihen liittyvistä muutoksista sekä siitä, miten muutoksista huolimatta voi elää aktiivista arkea.

– Luennon yhteydessä jaetaan tietoa vapaaehtoistoiminnasta, liikuntapalveluista ja muista erityisesti kääntyville suunnatuista harrastusmahdollisuuksista, Ryhtä vinkkaa.

Luentosarjan päättää 5.4. pidettävä luento kodin turvallisuudesta. Palotarkastaja Erik Virtanen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta luennoi kodin paloturvallisuudesta. Lisäksi sosiaalityöntekijä Jaakko Kaunisto kertoo Someron kaupungin palveluista ja tuista muutostöihin liittyen. Pauliina Römpötti antaa vinkkejä ikä- ja muistiystävällisiin ratkaisuihin.

Tilaisuudet pidetään tiistai-iltaisin Kiiruun koulukeskuksen auditoriossa.