Lumimurheita

0

Lumen tulo on saanut nyt monet hermostumaan, ainakin tekstaripalstan perusteella. Kaikkia viestejä emme ole julkaisseet, kun ne joko toistavat jo sanottua tai ovat selkeitä naapuririitoja.

Pihatien ja tonttiliittymien talvikunnossapito kuuluu lain mukaan asukkaalle. Mutta ymmärrettävää on, että erityisesti ikääntyneille tai liikuntarajoitteisille pientaloasukkaille aiheutuu talvisin ongelmia siitä, että aura-autot jättävät lumikinoksia ja reunavalleja pihateille sekä niiden liittymiin.

Omakotiliitto teki aiheesta jäsenkyselyn. Sen mukaan vastaajia suututtikin erityisesti se, että aurausautot eivät nosta tai käännä aurausterää pihaliittymien kohdalla, vaikka tämä olisi helppo tapa estää lumivallin muodostuminen.

Jos lumitöistä koituu ylitsepääsemätön este, kannattaa selvittää ulkoisten talkkaripalvelujen saatavuutta. Esimerkiksi Someron Omakotiyhdistyksen yksi jäsenpalveluista on omakotitalkkari, joka on yhdistyksen jäsenten käytettävissä varsin kohtuulliseen hintaan.

Jos naapurin käytös aurausten suhteen kismittää, voisi yksi vaihtoehto olla lykkiä lunta yhdessä. Ainakin se tuottaisi paremman lopputuloksen kuin haukkumaviesti lehteen tai sosiaaliseen mediaan.