”Meska” turnasi Vantaalla

0
MesucaArska-Basketin Luukas Kyyrä (18) ja Joni Salo korinalustaistelussa Vantaalla.

Teksti Juha Laakso

Koripallon alle 14-vuotiaiden Suomen mestaruussarjaa kevätkaudella pelaava salolais-somerolainen yhdistelmäjoukkue MesucaArska-Basket matkasi lumikaaoksen keskelle Vantaalle. Luvassa oli kaksi kovaa ottelua pääkaupunkiseudun kärkijoukkueita vastaan.

Alkulämmöt ”Meska” otti jo pelihallin parkkipaikalla, missä pojat työntelivät auton jos toisenkin kinoksista liikkeelle!

Päivän avausottelussa MesucaArska sai vastaansa Helsingin NMKY:n, joka oli Vantaan Pussihukkien ja Meskan tavoin selvittänyt SM-sarjan avausviikonvaihteen tappioitta.

Ensimmäinen erä (”Namikalle” 19–14) meni Meskalta tavallista sallivampaan tuomarointilinjaan totutellessa. Jatkossa, oivaltaessaan pelin luonteen, meskalaisetkin kovensivat otteitaan ja käänsivät ottelun kulun. Kahden erän jälkeen Somero–Salo -akseli oli jo edellä pistein 41–31.

Parhaimmillaan Meska oli kolmenkymmenen pinnan karkumatkalla, kunnes pelin loppupuolella sillä oli jo varaa päästää Namika vähän kaventamaan eroa. Kolmas peräkkäinen SM-sarjavoitto irtosi Meskalle lukemin 82–62.

Voittamaton Pussihukat

Päivän toisessa ottelussaan Meska kohtasi läpi kauden voitosta voittoon kulkeneen Vantaan Pussihukat. Vaikka kyseessä ovat alle 14-vuotiaat juniorit, vantaalaisilla on riveissään muun muassa 205-senttinen pelaaja ja pari reippaasti päälle 190-senttistä kaveria.

Aamupäivän kova taistelu oli vienyt mehut meskalaisista, mikä näkyi otteissa Pussihukkia vastaan. Heittopeli ei onnistunut, eivätkä voimat riittäneet muutenkaan omalla tasolla pelaamiseen. Kevätkauden ensimmäinen tappio kirjattiin MesucaArskan tilille pistein 47–89.

Päätöspelin tappiosta huolimatta Meskan päävalmentaja Jani Mäenpää oli tyytyväinen turnauksen kokonaisantiin. Voitto Namikasta vahvisti hänen suojattiensa asemia A-lohkon kärkinelikossa.

Ennen kahta viimeistä SM-turnausta Meska jakaa Pussihukkien hallitseman lohkon kakkossijaa Kaarinan Ura Basketin kanssa. Kevään lopputurnaukseen kelpuutetaan molempien SM-sarjalohkojen neljä parasta joukkuetta.

Seuraavan, maaliskuun lopussa pelattavan turnauksensa MesucaArska-Basket pelaa Mikkelissä. Vastaan tulevat tuolloin A-lohkon tyvipään joukkueet Saimaa Basket ja Tapiolan Honka/2.

n Meskan pistetilasto Vantaalla: Oscar Enbacka 7+2, Oliver Enbacka 5+3, Rasmus Heinonen 2+0, Arttu Hakamäki 2+2, Aatu Stark 0+0, Johannes Mäenpää 8+7, Pyry Laine 35+12, Joni Salo 5+9, Luukas Kyyrä 6+9 ja Seve Korpijärvi 12+3.

Kolmosdivarissa tappio ja voitto

Yhteistyöseuran toinen joukkue pelaa samassa alle 14-vuotiaiden ikäluokassa Läntisen alueen kolmosdivisioonaa. Sen osalta kevätkausi käynnistyi Naantalin turnauksella ja kahdella pelillä.

Avauspelissään MesucaArska kohtasi syyskierroksen sarjaykkösen, kaarinalaisen Ura Basketin. Meskalaisten hyvistä otteista huolimatta ottelu päättyi UB:n 77-53 voittoon.

Joonas Santakangas teki Naantalissa mallikkaan paluun koriskentille ja Meskan rivistöön pienen tauon jälkeen. Ronnie Pollari puolestaan pelasi uransa ensimmäiset sarjaottelut ja hääri heti pistekuninkaana, kun MesucaArska riepotteli toisessa pelissään Naantalin Korikotkia pistein 109-34.

n MesucaArskan pisteet Naantalissa: Ronnie Pollari 8+27, Jami Nieminen 10+2, Joonas Santakangas 6+10, Viljami Laine 6+18, Miika Aaltonen 6+13, Rasmus Heinonen 10+11, Eemeli Hall 0+4, Topias Kuusisto 0+10 ja Aatu Stark 7+14.