Miten pidät yhteyttä ystäviin?

0
Hannu Ilvesniemi.

Whatsapilla, Teamsilla ja vastaavilla. Eivät ne vastaa samaa kuin kohdata kaveri silmätysten. Kun on viisi henkeä ihan fyysisesti saman pöydän ääressä, niin siinä saa puheenvuoron. Kun ollaan sähköisten vempeleiden kautta yhteydessä, niin joku jää aina jutuissa jalkoihin, sanoo Hannu Ilvesniemi.

Hän on saanut ystäviä muun muassa työn ja harrastusten kautta. Esimerkiksi jumppailloissa heitä tapaa.

Tomi Salmén.

– Puhelimella. Soittelen, kun on asiaa. Jutellaan. Hyvin vähän mitään muuta yhdessä tehdään ystävien kanssa, toteaa Tomi Salmén.

Tuija Moisander.

– Soittamalla pääasiassa. Hyvien ystävien kanssa soitellaan useamman kerran viikossa. Lähettämällä kortteja ystävänpäivänä, jouluna ja juhlapäivinä, kertoo Tuija Moisander.

– Vietetään iltaa yhdessä, juhlitaan ja käydään syömässä hyvin, jatkaa hän.

Terhi Vaheranta.

– Pidän yhteyttä whatsapilla ja puhelimella. Meillä on noin kymmenen hengen ystäväporukka lukion ja kauppiksen ajoilta, joka pitää yhteyttä. On käyty esimerkiksi teatterissa ja Teijolla retkeilemässä. Ennen korona-aikaa tapasimme toistemme luona. Ystävyys on vertaistukea ja vastapainoa muulle menolle, kertoo Terhi Vaheranta.