Monien MM-mitalien nainen valmiina olympiakatsomoon

0
Merja Teräväisellä on useita MM-mitaleja veteraanien

– Varmasti tulee seurattua mielenkiinnolla talviolympialaisia, sanoo Merja Teräväinen, joka on kahminut veteraanihiihdoista useita MM-mitaleja noin parinkymmenen vuoden ajalta.
– Eniten odotan hiihtoja, en juurikaan tiedä muista lajeista. En esimerkiksi lämpene jääkiekosta, vaikka toivon toki menestystä niin naisille kuin miehillekin.
Ja tietenkin sitä samaa hän toivoo suomalaisille hiihtäjillekin.
– Voi, voi, kun kävis kauhean hyvin. En tosin edes tiedä, mitkä tavoitteet suomalaisilla mitalien suhteen on. Mutta siitä en tykkää, että etukäteen isketään mitalinmerkkejä ihmisten niskaan. Mahdollisuuksia suomalaisilla varmasti on, mutta sellainen luo turhia paineita kilpailijoille. Ja aika raadollista on se, mitä jälkikäteen kirjoitetaan, jos menestystä ei tulekaan.
Veteraanien MM-hiihdot järjestetään tänä vuonna Torontossa, mutta tällä kertaa Merja ja miehensä Yrjö Teräväinen jättävät ne väliin.
– Olemme käyneet Kanadassa jo kaksissa kisoissa ja täältä Häntälän metsäkulmalta matka sinne kestää sellaiset 24–28 tuntia suuntaansa. Mutta ensi vuonna osallistutaan kyllä, jos vain terveinä pysytään.