Nuoret eivät saisi juoda energiajuomia

0

Mielestäni nuoret juovat liikaa energiajuomia, mikä ei ole terveellistä, koska niissä on paljon kofeiinia ja sokeria. Energiajuomien huonoin aine kofeiini aiheuttaa unihäiriöitä, vapinaa ja levottomuutta useille nuorille, mikä haittaa esimerkiksi koulunkäyntiä.
On huolestuttavaa, että energiajuomien suosio on kasvanut nuorten keskuudessa, koska niistä voi tulla riippuvaiseksi. Viikonloppuisin pelaillessa energiajuomia saattaa juoda huomaamatta liian monta ja nukahtamisesta tulee vaikeaa. Liiallisesta juomisesta voi tulla vakavia sydänongelmia ja jopa kuolemantapauksia.
Jotta saataisiin nuoret olemaan ostamatta energiajuomia, niihin pitäisi laittaa ikärajoitus ja hintaa täytyisi nostaa. Kouluissa ja kodeissa voitaisiin puhua enemmän energiajuomien terveysvaikutuksista ja haitoista.
Mielestäni nuorten tulisi lopettaa energiajuomien juominen ja niihin rahan tuhlaaminen, koska se ei ole terveellistä, ja vaihtaa ne mieluummin vaikka limsoihin tai mehuihin, jotka eivät aiheuta niin paljon terveysongelmia.

A.T.