OP:t suunnittelevat yhdistymistä

0
Kuvassa pankinjohtaja Jukka Tuominen (vas.) ja toimitusjohtaja Jouni Hautala Lounaismaan Osuuspankista.

OP Lounaismaan ja OP Kantrisalon hallitukset ovat sopineet aloittavansa neuvottelut pankkien yhdistämisestä.

Yhdistymisen tavoitteena on vahvistaa pankkien kykyä tarjota asiakkaille kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Punnittuamme eri vaihtoehtoja on hallituksemme yksimielisesti sitä mieltä, että yksin emme tulevaisuudessa pärjää, kertoo OP Kantrisalon hallituksen puheenjohtaja Ilkka Uusitalo tiedotteessa.

Lounaismaan hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalon mukaan lähtökohtana on, että nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki tarjoaisi laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan.

– Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimisivat kuten tähänkin asti.

– Voimien yhdistäminen antaisi meille hyvät lähtökohdat ylläpitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta koko toimialueella, toteaa Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala.

Alustavan aikataulun mukaan päätös yhdistymisestä voidaan tehdä aikaisintaan kesäkuussa OP Kantrisalon osuuskunnan kokouksessa ja OP Lounaismaan edustajiston kokouksessa.