Pikkusievää viihtyisyyttä

0

Ryhmä toimittajia ja bloggaajia tutustui kollegoineen Someron matkailutarjontaan. Me paikalliset olemme tietenkin kiinnostuneita vieraiden havainnoista, niinhän suomalaiset aina.

Pienen kaupungin matkailu- ja kulttuuritarjonta todettiin monipuoliseksi.

Ydinkeskustan yleisilme vaikutti pikkusievältä. Ei huono, eihän Somero ole vielä legendaarinen kesäpaikka, vaikka mukava onkin.

Ydinkeskusta on nykyään viihtyisä kesällä kukkaistutuksineen pensaineen, penkkeineen, puistoineen ja talvella jouluvaloineen ja valaistuine näyteikkunoineen. Toki keskustaajaman pitää täyttää tehtävänsä myös kaupallisessa mielessä.

Sen jälkeen kun ilmeen kohentamiseen herättiin, työtä on tehty paljon, ja tulokset näkyvät. Osuutensa ovat tehneet yrittäjät, kaupunki ja yksityiset. Asukkaat ovat ottaneet innokkaasti kantaa.

Kunta palkkasi puutarhurin 1980-luvulla.

Kiiruun puisto ja talo, kivimakasiini, kirjasto, Kiiruun koulu ja uimahalli ovat kaupungilta merkittävä kokonaisuus kyläkuvassa.

Joku muistuttaa varmasti, että monen rakennuksen kuosissa on parantamisen varaa. Niiden kohtalo on omistajien käsissä. Koronan kurittamien vuosien jälkeen tuskin on tulossa näyttäviä investointeja remontteihin tai uudisrakennuksiin.

Salli Lehtinen
toimittaja, eläkkeellä