Selvitykset jatkuvat Sairaalatien rivitaloasuntojen muuttamisesta palveluasunnoiksi

0

Kaupunginhallitus päätti, että Sairaalatien rivitalojen asunnot ilmoitetaan hyvinvointialueelle vuokrattaviksi asunnoiksi. Lopullinen päätös ympärivuorokautisen palvelun aloittamisesta tehdään kuitenkin vasta myöhemmin.

Kaupunki jatkaa edelleen selvityksiä Sairaalatien vuokra-asuntojen muuttamisesta palveluasunnoiksi.

Muutoksella ei ole lyhyellä tähtäimellä merkittävää vaikutusta kaupungin talouteen.

Laskelmat osoittavat, että jos vuokra-asunnot otettaisiin palveluasumiseen, niin valtionosuudet jäisivät pysyvästi alemmalle tasolle. Arvio on joitakin kymmeniä tuhansia euroja riippuen muutoksen ajankohdasta.

Kaupunki saisi kuitenkin hyvinvointialueelta asunnoista vuokraa. Tämän hetkisten laskelmien ja arvioiden perusteella hyvinvointialueen maksama vuotuinen vuokratuotto kaupungille olisi noin 50 000–60 000 euroa korkeampi kuin yksityisiltä henkilöiltä saatavat vuokratulot. Tämä kompensoisi valtionosuuksien vähenemisen.

Tämä kompensoituminen kuitenkin päättyisi, mikäli hyvinvointialue päättäisi luopua kohteiden vuokraamisesta kaupungilta 3+1 vuoden ”takuuvuokran” jälkeen. Hyvinvointialueen vuokrasuhteen päättyessä kaupungin olisi mahdollista muuttaa asunnot takaisin normaaliin vuokrakäyttöön.

Kaupungin pitää arvioida myös, saadaanko asuntojen vaatimat muutostyöt ja korjaukset katettua hyvinvointialueen maksamilla vuokrilla vuosien 2023–2025 aikana.

Sairaalatien neljässä rivitalossa on kolmisenkymmentä asuntoa.

Niin kutsutun Pihlajakylän alueella on meneillään ympäristöministeriön tukema hanke, jossa korostuu yhdessä oleminen ja tekeminen ja asukkaiden aktivoiminen.