SoPan alle 14-vuotiaat hallitsevat sarjaansa

0
Tuukka Salo taituroi kotipelissä kolmen tehopisteen edestä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Pallon jääkiekkojunioreiden tämän kauden vanhin kilpailutoiminnassa mukana oleva ikäluokka, alle 14-vuotiaat, jatkoi vakuuttavia esityksiään kotiottelussa.

SoPa sai A-jatkosarjan kolmanteen otteluunsa vieraakseen lohkonsa toisen alkuvuoden tappioitta selvittäneen joukkueen, eli Turun Kisa-Veikot/Valkoisen. Keskinäisen kohtaamisen jälkeen tappioitta neloslohkossa jatkaa enää SoPa.

Kotijoukkue nakutteli tulostaululle komeat 10–5 (5–3, 1–0, 4–2) voittonumerot, vaikka alku ei sujunutkaan aivan nappiin. TuKV näet iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia vajaassa puolessatoista minuutissa.

Tuosta maali-ilakointi pääsi kunnolla vauhtiin ja SoPakin nousi nopeasti totutulle tasolleen. Avauserän puolivälissä lukemat olivat 3–3 ja ensimmäiseen erätaukoon mennessä kotijoukkue oli jo hankkiutunut kahden maalin johtoon.

Lopulliset ratkaisut SoPa leipoi päätöserän alussa, tulittaessaan neljä osumaa neljän minuutin ja kymmenen sekunnin sisään.

Lopputuloksen ohella pelin laukaustilasto kertoo somerolaisten selkeästä hallinnasta: Sopalaiset laukoivat 54 kertaa kohti vierasjoukkueen maalia ja kotijoukkueen tolppien välissä Veera Kontion urakka jäi kolmannekseen tuosta määrästä.

Tehopinnoja kolmelletoista

SoPan valttina oli tässäkin pelissä tasaisuus. Maaleja kirjattiin kahdeksalle pelaajalle ja tehopisteitä peräti kolmelletoista. Sebastien Galuszka ja Hugo Ahlfors keräsivät kahden maalin ja yhden syöttöpisteen saldot, Tuukka Salo (1+2) saalisti myös kolme tehopinnaa.

Voittajien muut maalintekijät olivat Jooa Säippä (1+1), Antti Maijala (1+1), Markus Jussila, Otto Helenius ja Arttu Pusa. Syöttöpisteen saivat tililleen Veeti Vuorela, Nico Lehtinen, Niko Kaurala, Tatu Luukkonen ja Veikka Heinonen. Kokoonpanossa olivat myös Ella Nieminen toisena maalivahtina, sekä Rene Mainio ja Aapeli Moisander.

Kolmessa ottelussa yksitoista (7+4) tehopistettä nakutellut Salo johtaa neloslohkon jatkosarjan pistetilastoa ja kärkikymmenikköön mahtuvat sopalaisista myös Lehtinen (3+4), Galuszka (4+1) sekä Helenius (2+3).

Pisteputkella on jo mittaa

Alkusarjan viimeiset pelit mukaan lukien SoPan alle 14-vuotiaat ovat pelanneet yhdeksän peräkkäistä kierrosta tappioitta. Viidellä sarjapisteellä ja maalierolla 27-10 somerolaisjoukkue paahtaa lohkonsa kärjessä.

Tulevana lauantaina SoPa kohtaa kotijäällään säkyläläisen Lännen Kiekon, joka syyskauden kohtaamisissa pystyi tarjoamaan somerolaisille varsin hyvän vastuksen.

SoPan U14-joukkueen sarjataso on siis A, eli kolmen (AAA) ja kahden (AA) ”aan” mukaisen tasoluokituksen alin porras. Parhaimmillaanhan SoPa Juniorit on historiassaan yltänyt jopa AAA-tason aluemestaruuteen asti.