SoPan C-tytöt Sastamalassa

0
Somerolaisjuniorit Olivia Lehtonen (vas.) ja Anni Pettersson leireilivät viime viikolla ikäluokkansa maajoukkueryhmässä.

Teksti Juha Laakso

Someron Pallo/Lentopallon C-juniorityttöjen taival ikäluokan Suomen mestaruussarjassa jatkui viime viikonvaihteessa Sastamalan turnauksella.

SM-sarjan poolivaiheen viidennen kierroksen B-tason turnauksessa olivat Vammalan Lentopallon emännyydessä mukana valtakunnallisen sijoitusrankingin 5.-8. parhaat joukkueet.

Aamupäivän avausottelussaan SoPa sai vastaansa kotijoukkue VaLePan, joka lukeutuu ikäluokan vahvimpien mestarisuosikkien joukkoon. VaLePa koostuu pääosin vuonna 2007 syntyneistä pelaajista ja somerolaisjoukkueen runko vuotta nuoremmista.

VaLePa päihitti SoPan 2-0 (25-16, 25-15) ja jatkoi samaan tahtiin päivän muissakin otteluissaan. Lohkovoitto ja välierien A-poolin paikka meni siis ansaitusti Sastamalaan ja lohkon muut sijoitukset jäivät SoPan, Salon Viestin sekä Laihian Lujan jaettaviksi.

Taisteluvoitto salolaisista

SoPa oli parhaimmillaan keskimmäisessä kamppailussaan, jossa vastustajana oli rakkaan salolaisnaapurin Viesti/Red –yhdistelmä. Hyvätasoinen taistelupeli päättyi taas kerran hienoa venymiskykyä osoittaneiden somerolaisten 2-1 (21-25, 25-21, 15-11) voittoon.

Ensimmäisen erän voittanut Viesti johti toistakin erää parhaimmillaan 14-9 ja vielä 20-16, mutta SoPa ei luovuttanut. Parhailla aseillaan, eli vaikeilla aloitussyötöillä ja saumattomalla joukkuepelillä se vei erän viimeiset pisteet nimiinsä 9-1 ja tasoitti erävoitot 1-1:een.

Ratkaisuerä käynnistyi SoPa-passari Olivia Lehtosen ässäsyötöllä. Elsa Maavirta, Emma Lehtonen, Lotta Känkänen ja Anni Pettersson liittyivät mukaan pistetehtailuun ja kun vielä kakkoserän syöttöputkellaan ratkaissut Amanda Juselius sekä libero Amalia Tuomola äityivät puolustuspelissä parhaimmilleen, ei somerolaisten voittoa estänyt mikään.

Välieräturnaus kotikentälle?

Viimeiseksi SoPa kohtasi Laihian Luja/Lilat ja joutui väsymyksen iskiessä taipumaan 0-2 (14-25, 23-25) tappioon.

– Oltiin matkassa ilman vaihtopelaajia ja rasitus alkoi selvästi näkymään lopussa. Hyvä turnaus tämä oli meiltä joka tapauksessa ja tuo yksikin voitto antoi meille mukavat asetelmat maaliskuun välieräturnaukseen, SoPan C-nuorten valmentaja Janne Lehtonen totesi.

SoPa ei ole vielä kuluvan SM-sarjakauden aikana saanut ainuttakaan pooliturnausta järjestettäväkseen, mutta välierävaiheessa on Lehtosen mukaan vihdoinkin kotiturnauksen aika.

Somerolaisten kanssa kahdesta jaossa olevasta paikasta valtakunnan 16:n parhaan joukkoon ovat kamppailemassa keskisuomalainen JyväsLentis, Kempeleen Lentopallo/Safiirit ja LP Kangasala/Tuplat. Viitoskierroksella SoPa otteli tästä kvartetista korkeimmalla sarjatasolla.

Kaksi pelaajaa maajoukkueleirillä

Kahdelle SoPan C-tyttöjoukkueen pelaajalle viime viikko oli tavallistakin kiireisempi lentopallon parissa. Anni Pettersson ja Olivia Lehtonen ehtivät näet maajoukkueleirin jäljiltä viettämään vain yhden välipäivän kotimaisemissa ennen Sastamalan turnausta.

Tyttöjen nuorin maajoukkueryhmä, alle 15-vuotiaat, leireilivät viime viikolla maanantaista torstaihin Kuortaneella. SoPan kaksikolle tämä oli ensivisiitti maajoukkueympyröihin.

Näistä kolmetoistavuotiaista somerolaistytöistä Pettersson pystyy pelaamaan sekä yleispelaajan että hakkurin rooleja ja Lehtoselta onnistuu passityöskentelyn ohella myös liberopelaaminen.

Kuluvan kauden aikana SoPan lentopallojunioreista maajoukkuetoiminnassa on ollut mukana myös Iida Mikkonen, alle 17-vuotiaiden ryhmässä.