SoVo lujilla sarjajumbon kanssa

0
Matti Nurminen venyi JoSePan maalilla moniin loistotorjuntoihin, kuten tässäkin tilanteessa. Sovolaisista irtopalloa kärkkymässä Arber Istrefi (10) ja Rinor Karaqa (24).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal isännöi toisena peräkkäisenä lauantaina Futsal-Liigan tyvipään joukkuetta ja jälleen samalla kaavalla: Voitto jäi Somerolle nihkeän peliesityksen jälkeen.
Viime lauantaina monitoimitalossa vieraili Joutsan Seudun Pallo, joka miltei päivälleen vuotta aikaisemmin oli käynyt hakemassa Somerolta yllätysvoiton.
Voittopisteitä sarjapaikastaan taisteleva liigan jumbojoukkue himoitsi tälläkin kertaa, mutta joutui lopulta taipumaan 7–4 (2–2) kotivoiton punnertaneelle kotijoukkueelle. Toiseksi viimeisellä peliminuutilla vieraat roikkuivat vielä yhden maalin päässä.
SoVo sai lauantaina takaisin kokoonpanoonsa edellisestä koitoksesta poissaolleet avainpelaajansa Arber Istrefin ja Valmir Seferin. Hyvä niin, sillä ilman tämän duon panosta JoSePan nujertaminen olisi saattanut jäädä tälläkin kertaa haaveeksi.

Istrefi iski kolmesti

Istrefi viimeisteli kauden kolmannen hattutemppunsa ja täydensi pistesaalistaan vielä kahdella syöttöpisteellä. Samalla SoVo-kapteeni teki Futsal-Liigan pistepörssin kärjessä hieman pesäeroa lähimpiin ahdistelijoihinsa.
Etenkin hyökkäysalueella taitojaan väläytteli myös kaksi osumaa naulannut Seferi. Muista sovolaisista viimeistelyssä onnistuivat kauden toisen maalinsa tehnyt Pyry-Ville Korhonen ja toisessa peräkkäisessä pelissä maalin, nyt jo kauden kuudentensa, iskenyt nuorten maajoukkuepelaaja Vilho Ståhlström.
– ”Arben” merkitys tälle joukkueelle tuli taas näkyviin. Hänellä on kyky ratkaista pelejä omalla panoksellaan ja nyt nuo tehot kantoivat meidät voittoon. Hyvin pelasi ”Vallu” Seferikin, vaikka pelituntuman puute otteissa vähän näkyikin, SoVon manageri/valmentaja Jarkko Ihalainen kehui tehokaksikkoa.
Kokonaisuudessaan jo toinen peräkkäinen ponneton esitys kotikentällä veti Ihalaisen silti mietteliääksi:
– Vauhtia pelissä kyllä oli, mutta järki oli jäänyt jonnekin. Henkilökohtaisia virheitä pelaajillemme sattui luokattoman paljon ja kaiken kaikkiaan tekemisestä jäi jotakin puuttumaan.
– Kolme pistettä kuitenkin saatiin ja se oli tärkeintä. Olemme hyvissä sarja-asemissa runkosarjan ratkaisupelien lähestyessä, Ihalainen muistutti.

Pinnat mielessä pohjoiseen

Viikonvaihteen jäljiltä SoVo oli liigataulukossa neljäntenä ja kun tämän illan Espoon ottelu GFT:n ja Akaa Futsalin välillä on saatu pelattua, somerolaisjoukkueen sijoitus on viides.
Tulevana viikonloppuna SoVon vastus kovenee, kun joukkue suuntaa kulkunsa Pohjois-Suomeen. Lauantain kamppailua isännöi Tornion Palloveikot ja seuraavana päivänä sarjapisteistä taistellaan FC Kemin kotikentällä.
– Silloin pelaamisemme täytyy olla paljon parempaa kuin näissä viimeisimmissä kotiotteluissa, jos mielimme saavuttaa pistetavoitteemme. Vähintään kolme pinnaa ja mieluusti vähän enemmänkin meidän pitäisi reissulta saada kotiutettua, Ihalainen ennakoi.

Matinaro hurjana Jyväskylässä

Viime lauantain liigakierroksella huutomerkkejä suoritustensa perään keräsi SoVon tehomiesten ohella somerolaisseuran pitkäaikainen edustaja, nykyisin Valkeakosken Mad Maxia edustava Mikko Matinaro.
Ennen lauantaita Matinaron koko kauden tehosaldo oli 2+0, mutta neljän maalin ja syöttöpisteen saalistus vierasottelussa Liikunnan Riemua vastaan nosti ex-sovolaisen Maxin maalipörssissä jo jaetulle kakkossijalle.

Sovon tehosaldot JoSePaa vastaan

Arber Istrefi 3+2=5 (+5/-3=+2)
Valmir Seferi 2+0=2 (+4/-4=0)
Antti Korhonen 0+2=2 (+4/-2=+2)
Vilho Ståhlström 1+0=1 (+2/-1=+1)
Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+1/-2=-1)
Guri Qerimi 0+1=1 (+2/-0=+2)
Mergim Bushi (+4/-2=+2)
Rinor Karaqa (+2/-2=0)
Elmeri Andersson (+0/-0=0)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+7/-4=+3)
Varoitus: Qerimi (kauden 2.)