SoVon Ståhlström jatkaa EM-kisaryhmässä

0
Vilho Ståhlström (14) teki yhden miesten liigakauden maaleistaan Tornion Palloveikkojen verkkoon. Ennen seuraavia miesten pelejä nuorukainen antaa EM-kisanäyttöjä nuorten maajoukkueleirillä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Erinomaista kautta niin seura- kuin maajoukkuetasolla pelaava Someron Voima Futsalin Vilho Ståhlström on etenemässä kohti futsalin alle 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuskarsintoja.

Salolainen Ståhlström, 18, pelaa toista kauttaan SoVon miesten liigajoukkueessa ja nuorten Futsal-Liigassa hän edustaa Loimaan Palloseuran (ja SoVon) yhteisjoukkuetta.

Ståhlström, kuten SoVo Futsalin toinenkin nuori salolaispelaaja, Jaakko Toivonen, ovat läpi kuluvan kauden kuuluneet alle 19-vuotiaiden maajoukkueryhmään. Viimeksi parivaljakko leireili maajoukkueen mukana tammikuun puolivälissä Tammelan Eerikkilässä.

Tulevana viikonloppuna nuorten maajoukkue leireilee tiiviillä, kahden maalivahdin ja kahdentoista kenttäpelaajan ryhmällä Janakkalassa. Sovolaisista Ståhlström on mukana tässäkin leirityksessä.

Maajoukkue kokoontuu vielä helmi–maaliskuun vaihteessa viimeistelyleirille Eerikkilään, ennen Janakkalassa 14.–19. maaliskuuta pelattavaa ensimmäisen vaiheen EM-karsintaa.

Seitsemän maalia miesten liigassa

Ståhlström debytoi miesten Futsal-Liigassa viime kaudella, ollen 22 kertaa mukana somerolaisjoukkueen kokoonpanossa. Nuorukaisen tilille kirjattiin kauden aikana kolme maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Kuluvalla kaudella Ståhlström on pelannut kymmenen miesten liigapeliä ja kerännyt niissä kuuden (4+2) tehopisteen henkilökohtaisen saldon. Plus-/miinustehoissa salolainen on kuusi maalia plussan puolella.

Viime lauantaina Ståhlström oli kuudella (2+4) tehopisteellään LoPS YJ:n ja kentän tehopakkaus, kun SoVo-junioreiden vahvistama loimaalaisjoukkue murskasi alle 19-vuotiaiden Futsal-Liigan kotiottelussaan Helsingin IFK:n 14–3.

Hakamäki hurjana nuorempien liigassa

Liigassa ja alempien sarjojen joukkueissa tällä kaudella SoVoa edustaneista pelaajista Jasper Joosela sekä Aapeli Laine keräsivät IFK:ta vastaan maalin ja syöttöpisteen tehot ja Toivonen viimeisteli yhden osuman. LoPS:n maalia vartioi niin ikään SoVon miesten liigarinkiin lukeutuva Joel Salonen.

Joosela ehti maalintekoon myös LoPS YJ:n alle 17-vuotiaiden poikien liigajoukkueessa, sen kukistaessa tuoreimmassa kotiottelussaan helsinkiläisen Käpylän Pallon maalein 10–8.

Ottelun maalikuningas oli somerolainen Akseli Hakamäki, joka iski neljä maalia jo avausjaksolla, ennen kuin joutui nilkkavamman vuoksi jättämään pelin kesken. Kolmantena somerolaispelaajana kentällä hääri Sebastien Galuszka.