SoVon tytöiltä kelpo vastus RaiFulle

0
SoVon Bea Asp (2) kärkkyy paluupalloa RaiFun maalivahti Elsa Leppälän hyppysistä.

Teksti Juha Laakso, kuva Henri Hiisilä

Suomen mestaruus-lopputurnaukseen valmistautuva Someron Voima Futsalin alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue kävi pelaamassa sarjasijoitusten kannalta merkityksettömän Futsal-Ykkösen ottelun Raisiossa.
Vastassa oli T18-Ykkösen Länsilohkon voiton jo aiemmin varmistanut Raisio Futis, jolle somerolaisjoukkue oli edellisissä kohtaamisissa taipunut maalein 1–7 ja 3–9.
Kolmas kohtaaminen sujui somerolaisittain parhaiten, sillä RaiFun voittolukemat olivat tällä kertaa 5–2 (4–1). SoVo oli pitkään kiinni jopa toisen puoliajan numerollisessa voitossa, kunnes kotijoukkue ratkaisi 5–2 osumallaan pelin lopullisesti edukseen.
Avausjaksolla Sanni Riitamaa toi hyvän pyörityksen jälkeen SoVon 1–1 tasalukemiin Milja Kaupin syötöstä. Jakson loppuhetkillä vieraille tuli ”musta hetki”, jonka aikana RaiFu latoi kolme maalia puolessatoista minuutissa.
SoVo oli matkassa ilman varsinaisia maalivahtejaan, joten joukkueen kapteeni Eerika Haalijoki otti ensimmäistä kertaa futsal-urallaan torjujan tontin hoitaakseen. Debyytti sujui varsin mallikkaasti ja Haalijoki kruunasi päivänsä toisen jakson alussa laukomaansa komeaan vapaapotkuosumaan.
SoVo-kippari sai siis tilaisuuden seurata pelitapahtumia uudenlaisesta näkövinkkelistä, oman puolustusalueen pohjalta:
– Mielestäni tämä oli lähtökohtiin nähden hyvä peli ja puolustus pysyi tiiviinä aika hyvin sieltä maalilta katsottuna. Välillä etäisyydet pääsivät vähän pitkiksi ja maaliheittotilanteissa olisi saanut olla vähän enemmän liikettä, Haalijoki ruoti oman joukkueensa hyvää vieraspeliä sarjajohtajaa vastaan.
Edellä mainittujen pelaajien lisäksi SoVon kokoonpanossa olivat Bea Asp, Seena Lahti, Sanni Hiisilä, Irene Lehtinen ja Ada Lahtinen.
Lohkonsa kolmossijalta SM-lopputurnaukseen lähtevä SoVon T18-joukkue pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa runsaan kahden viikon kuluttua Nokialla.