Talvirieha onnistui – Säätilasta huolimatta yli 250 iloista kävijää

0
Urho Välttilä, 6, (oik. alhaalla) paahtoi partiolaisten nuotiossa vaahtokarkkeja. Hyvää oli.

– 6-vuotias Asan Beshiku antoi videolle näytöksen, kuinka mäki lasketaan vauhdilla alas asti kaatumatta. Katso: https://youtu.be/lFZbYfqZ0eM

Ison joukon yhteisvoimin järjestämä Talvirieha onnistui torstaina paremmin kuin säiden suhteen olisi ikinä voinut uskoa. Hetken aikaa iltapäivästä ”ripsutteli” jopa vettä, mutta somerolaiset ovat nyt todistetusti ”säänkestäviä”.

Ilmeistä on, että kahden vuoden erilläänolo ja ihmisten omiin nurkkiin eristäytyminen ovat saavuttaneet lakipisteensä. Rajoituksia toki koronan takia edelleen on, mutta ne eivät enää juurikaan kosketa ihmisten ulkoilmassa tapahtuvia kontakteja.

Kaikenikäiset nauttivat olostaan. Havuharjun rannassa oli partiolaisten nuotio, jossa sai paitsi savunhajun vaatteisiin, myös paahdettuja vaahtokarkkeja sekä paistettuja lettuja ja makkaraa.

– Vieläkin enemmän olisi voinut käydä paremmalla ilmalla, mutta hiihtoloma vaikuttaa. Se tuo porukkaa, mutta toisaalta viekin, kun ihmiset ovat reissussa, totesi Anne Nikander myyntitiskinsä takaa.

Lettutaikinaa oli mennyt pelkästään alhaalla 7,5 litraa. Samoaja-ryhmästä oli liikkeellä kuusi partiolaista.

Pilkkijöitä jäällä kävi yllättävänkin paljon. Ämpärin pohjalla oli saaliina kaksi ahventa ja yksi kiiski. Kaikki kuitenkin eri kalastajilta. Nuorin kokeilija oli ollut 2-vuotias.

Katoksen alla Henna Juntunen Paimionjokiyhdistyksestä otti tuloksia talteen. Mukana oli Jorma Lemberg Lounais-Suomen kalatalousalueen edustajana ja jäällä pilkkijöitä auttoi Mikael Jaakkola Vapaa-ajan Kalastajista. Someron vesiensuojeluyhdistystä edusti Sari Uutela .

– Muutama on kertonut, kalan käyneen nyppimässä, mutta ei ollut napannut. Taikka sitten minua on vähän huijattu, Henna Juntunen nauroi pilkkikisan tapahtumia.

Onnistujien joukossa oli kolmevuotias Julius Yli-Rekola , joka sai matalasta Havuharjunlahdesta kiisken sekä telttakatoksesta palkinnokseen kaksi reilua haukiviehettä, kalastuslehden – ja tietysti lakua.

– Kyllä on iltavuorossa olleelle isille paljon kertomista tästä päivästä. Aivan huipputapahtuma, hyvä Somero! Somerolla on hyvä yhteishenki, äiti Johanna Yli-Rekola kehui talviriehaan tyytyväisenä.

Ylhäällä Havuharjunmäellä sai maistiaiset tuoreesta, juuri loimutetusta lohesta. Ismo Toivonen oli rakennellut hienon loimutusgrillin. Hän oli avannut kokouksessa suunsa, että heiltä sellainen löytyisi.

– Nähtiin Rymättylän tien parkkipaikalla nainen, joka loimutti lohta. Saimme maistaa sitä, ja totesimme sen valtavan hyväksi.

– Katselin hänen grilliään. Kotona keksin rungoksi vanhan takkasydämen, joka oli ollut nurkissa 20 vuotta käyttämättömänä. Siihen tämän rakensin. Kaikki muutkin osat ovat täysin kierrätettyä tavaraa, Ismo Toivonen esitteli laitteensa.

Tulella loimutettiin päivän aikana kolme isoa lohta, jotka olivat valmiina fileinä.