Teinitkin kaipaavat rakastavia vanhempiaan

0
Kuva Jane Iltanen/TS

Tähän alkuun haluan sanoa, että en puhu omista kokemuksistani, vaan mitä olen kuullut tai nähnyt esimerkiksi elokuvissa.

Mihin ovat jääneet huolehtivat ja valvovat vanhemmat? Mihin on hävinnyt se, että väärästä rangaistaan? Jos nuori jää kiinni esimerkiksi tupakanpoltosta, siitä ei rangaista juuri mitenkään. No, mistä nuori tupakkansa saa? Tietenkin vanhemmiltaan.

Rakkaat vanhemmat: vaikka lapsesi kasvaa silmänräpäyksessä, se ei tarkoita sitä, että teidän osuutenne hänen elämässään loppuisi. Päinvastoin: teidän tehtävänne jatkuu ja on oltava tarkkana. Vaikka lapsi saattaa sanoa, että hän ei tahdo apuasi, hän saattaa oikeasti kaivata tukea ja turvaa. Eihän kukaan nuori itse kaikesta pysty selviytymään.

Jokainen tarvitsee läheisyyttä, lämpöä ja välittämistä – jopa teini-ikäinen. Pyydän teitä vanhemmat: Älkää päästäkö lasta elämästänne ja valvonnastanne pois niin pian. Kyselkää päivän kuulumisia, auttakaa, jos on tarve, välittäkää lapsistanne ja heidän elämästään.

T.T.