Tuulispää laajentaa – keräys tuotti 40 000 euroa

0
Piia Anttonen ja touhukas minipossu Stella sekä huononäköinen Agda-kana.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää avaa uuden sivupisteen, Pitäjänpään tilan, joka keskittyy pelkästään kotia etsiviin eläimiin. Tuulispään tila jatkaa normaalisti toimintaansa antamalla noin sadalle lopetusuhalta pelastuneelle eläimelle pysyvän kodin. Tuulispäällä on menossa kymmenes toimintavuosi.

– Eläinsuojelukeskus Tuulispää järjesti loppuvuodesta 2021 joulukeräyksen, joka tuotti huimat 40 000 euroa lahjoituksia. Alkuperäinen keräyskohde oli puolen vuoden kuivikkeet, mutta keräyksen kirittyä kymmeniin tuhansiin oli syytä pohtia, miten voisimme auttaa eläimiä vielä enemmän. Aloitimme jo viime kesänä Unelma paremmasta huomisesta -ohjelman, jonka tarkoituksena oli etsiä eläimille uusia koteja, ja erilliset tilat jatkavat tätä toimintaa suuremmassa mittakaavassa. Koska emme mitenkään pysty antamaan kaikille tarjotuille eläimille loppuelämän kotia Tuulispäästä, pystymme kodinetsinnän kautta kuitenkin auttamaan yhä useampaa eläinyksilöä, iloitsee toiminnanjohtaja Piia Anttonen.

Eläimiä tarjotaan Tuulispäähän lähes päivittäin ja tyypillisiä tapauksia ovat esimerkiksi omistajan sairastuminen, kuolema, huono taloudellinen tilanne, yleiset pitovaikeudet ja eläinsuojelutapaukset. Usein tapaukset ovat kiireellisiä. Kodinetsintätoiminnalle on selkeästi tarvetta.

– Olemme joutuneet sanomaan todella paljon ei, koska meillä ei ole ollut tiloja ottaa eläimiä edes hätämajoitukseen. Se särkee sydämen. Monet ihmis- ja eläinkohtalot ovat jääneet kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa. On ollut tapauksia, joissa joukko eläimiä on jäänyt omistajan kuoltua omaisille, jotka eivät tiedä kyseisten eläinten hoitamisesta mitään. Tai tapauksia, joissa henkilö on ollut huolissaan iäkkään sukulaisen jaksamisesta, eikä haluaisi tehdä eläinsuojeluilmoitusta. Pitäjänpään kaltainen paikka voisi olla ratkaisu ympäripuhuttaessa vanhusta luopumaan eläimistä. Tämä on kaikkien etu, jatkaa Anttonen.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on Somerolla sijaitseva vuonna 2012 perustettu eläinten turvakoti, joka on keskittynyt erityisesti maatila- ja tuotantoeläimiin. Yhdistys toimii lahjoitusvaroin.

Lampaita tarjotaan Tuulispäähän paljon ja niille on helpompi löytää uusi koti kuin isoille naudoille. Kuva Kristiina Oinonen