Ota Somero taskuun

0
Kaupunki tarjoaa nyt asukkailleen ja turisteilleen SomeroTaskussa-webbipalvelun, joka kertoo kännykässä näkyvällä kartalla käyttäjänsä sijainnin ja palveluista, joita lähistöltä löytyy. Kännykästä näkyykin nyt, että Antti Leino on juuri saapumassa Badding-pysäkille.

Kaupunki lanseeraa ystävänpäivänä 14.2. SomeroTaskussa-palvelun. Kyseessä on Salon seudun koulutuskuntayhtymän ja Someron sekä Salon kaupunkien yhteistyönä kehittämä selainpohjainen mobiiliapplikaatio.

– Sen tarkoitus on olla kaikkia kaupunkilaisia ja Somerolla matkailevia palveleva, taskussa kulkeva apulainen, josta löytyy ajankohtainen tieto, tapahtumat, paikalliset palvelut ja eri kohteiden sijainnit sekä matkailu- ja luontokohteet, kertoo kehittämistyössä mukana ollut Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.

– Kuka tahansa voi rekisteröityä SomeroTaskussa-palvelun käyttäjäksi ja lisätä Someron kartalle kohteita. Esimerkiksi paikalliset yritykset ja yhteisöt saavat helposti luotua itselleen oman karttamerkinnän, jonka voi lisäksi linkittää suoraan omille verkkosivuilleen, vinkkaa Leino.

Kyseessä on selainpohjainen mobiiliapplikaatio. Sitä ei ladata mobiililaitteiden omista sovelluskaupoista, vaan webbisivu löytyy internetselaimen välityksellä suoraan osoitteesta somero.taskussa.info.

Käyttö onnistuu kaikilla mobiililaitteilla sekä hieman rajoitetusti myös tietokoneella. Pikakuvakkeen voi asentaa itselleen puhelimeen.

– Sivusto näyttää käyttäjälle hänen sijaintinsa ja sen mukaan lähimmät liikuntapaikat, luontokohteet, majoituspaikat, tapahtumat, ravintolat ja muut paikalliset kohteet, Leino esittelee.

– Käyttäjä voi helposti selata tapahtumia ja kohteita sekä myös tallentaa omat suosikkinsa.

Sisältöjä tuodaan osittain suoraan digitaalisten palveluiden rajapintoja käyttäen. Esimerkiksi liikuntapaikkojen tiedot noudetaan Lipas.fi-tietokannasta ja Someron kaupungin tapahtumakalenteri sekä tiedotteet Somero.fi-sivuilta.

Siten Someron kaupungin nettisivuillaan julkaisemat tapahtumat ja ajankohtaiset tiedotteet ovat palvelun etusivulla nähtävissä.

SomeroTaskussa näyttää paikalliset kohteet ja palvelut kartalla.

Palvelu on rakennettu osana valtiovarainministeriön Kaupunki Taskussa -hanketta, jossa tuotetaan kaikkien Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön tarjottava mobiilisovellus.

SomeroTaskussa-palveluun aiotaan lisätä myös vikailmoitukset-toiminto, jolla käyttäjä voi ilmoittaa kartan avulla suoraan Someron kaupungille havaitsemastaan viasta tai korjaustarpeesta kuvan kera. Kuten esimerkiksi rikkinäisestä leikkivälineestä leikkipuistossa, kaatuneesta puusta ja niin edelleen.

– Yksi tarkoitus on tällä tavalla myös helpottaa ja lisätä vuorovaikutusta kaupungintalon väen ja kaupunkilaisten sekä täällä vierailevien ihmisten välillä, sanoo Leino.