Veteraanisarjoissa kisaava mäkihyppääjä Marko Jokiniemi voitti 30–49-vuotiaiden cupin osakilvan Siilinjärvellä ja nappasi Puijolla Kuopiossa sekä cupin osakilpailuvoiton että avoimen sarjan neljännen sijan.

Puijolla oli lauantaina rankka keli, kun pyrytti lunta ja tuuli tuiversi. Kaikki sarjat HS100-mäestä jouduttiin siirtämään HS70-mäkeen.

Sunnuntain kisassa Siilinjärvelläkään hyppykeli ei ollut loistelias. Takatuuli pyöritteli kummulla, joka vaikeutti kaikkien hyppyjä jonkin verran.

– Oli kisoja putkeen. Ensin ajoin perjantaina aikaisin Kuopioon, oli treenit päälle ja lauantaina kaksi kisaa Puijolla. Kilpailut venyivät iltaan asti ennen kuin olivat ohi. Sieltä hurruuteltiin Siilinjärvelle sunnuntain cup-kilpailuun. Alkoi näkyä jo selkeästi väsymisen merkkejä, pohtii somerolaissyntyinen Marko Jokiniemi.

– Viikonloppu meni silti tosi hyvin, vaikka kelit olivat haasteelliset. Olen kyllä tyytyväinen omiin hyppyihini, että pystyin keskittymään ja hyppäämään tuohon keliin noihin hyvät suoritukset. Tuli osakilpailuvoittojakin, summaa Paimion Urheilijoita edustava hyppääjä.

Cupin osakilpailuissa Puijolla ja Siilinjärvellä Teemu Salmela Puijon Hiihtoseurasta otti hopeatilat. Voittaja Jokiniemi leiskautti Puijolla 64,5 ja 67 metrin hypyt, joista keräsi 227,1 pistettä. Hopeamitalisti Salmelan hypyt kantoivat 59 ja 61 metriä, ja yhteispisteet olivat 199,5.

Siilinjärvellä ero oli niukempi. Jokiniemi sai 207,5 pistettä (hypyt 41 ja 39,5 metriä) ja Salmela 206 pistettä ja kaksi 39 metrin hyppyä.

Marko Jokiniemi jatkaa talven hyppyjään Karijoella tulevana viikonloppuna. Siellä käydään kutsukilpailu 13.2.

– Siellä edesmennyt Nykänenkin muistaakseen kävi hyppäämässä ennen MM-kisoja. Mäki on pieni K-42. Hypätään nyt ensin, ja katsotaan sitten, mikä on tulos.