Vuonna 2012: Somerolle tarjoillaan kolmea liittymisvaihtoehtoa

0

 

Somero-lehti 10.2.2012

Teksti Sari Merilä

Kuntien määräksi tulisi kuntatyöryhmän antaman esityksen mukaan noin 70, kun niitä tällä hetkellä on 336. Asukasmäärät kunnissa kasvaisivat yli nelinkertaisiksi.
Someroa ei suoraan uudessa kuntakartassa ole liitetty mihinkään, mutta se ei tarkoita, että se olisi jätetty itsenäiseksi. Somerolle on annettu kolme vaihtoehtoa Salo, Forssa ja Loimaa.
Salon kelkassa luvassa voisi olla yli 80 000 asukaan jättikunta. Forssan kanssa yli 44 000 ja Loimaan kera noin 36 000 asukkaan kunta.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mauri Salo muistuttaa kuitenkin, että Somero on määrätietoisesti koko ajan ajanut itsenäisyyden säilyttämistä, eikä siis nytkään ole liittymässä minnekään.
Samoilla linjoilla on kaupunginjohtaja Leo Haltsonen.
– Kyllä tämä nyt varmaankin synnyttää vapaaehtoisesti joitakin yhdistymisiä. Uskon kuitenkin, että ne kunnat, jotka uskovat pärjäävänsä itsenäisesti, saavat niin tehdä.
– Pitkä prosessi tästä nyt tulee, mutta en usko että puolueet lähtevät pakkoliitoksiin, Haltsonen toteaa.
Haltsonen ei edes halua spekuloida mahdollista tulevaa yhdistymiskumppania.
– Jos niin kävisi, että yhdistyminen olisi ainoa vaihtoehto, niin kunnan nimellä ei olisi väliä. Tärkeintä olisi siinä vaiheessa, mitä palveluita meillä neuvotellun sopimuksen myötä säilytettäisiin.