Yhdistyksille tarjolla tukea nuorten palkkaamiseen

0
Kioskit ovat tyypillisiä kesätyöpaikkoja.

OP Lounaismaa etsii helmikuun ajan Someron, Forssan ja Salon alueen yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja osuuspankki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, some-reportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Tekemämme kyselyn mukaan nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, sanoo OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Lahti.

Lounaismaa haluaa samalla myös tukea pankin toimialueen yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 100 nuoren työllistämiseksi. Tuen saavat yhdistykset valitaan maaliskuun alussa.

Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.