Talvirieha Havuharjunmäessä: pulkkamäki, loimulohta, hiihtokoulu, pilkkikisa…

0

Someron kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut sekä Paimionjoki-yhdistys suunnittelivat hiihtolomaviikon torstaille ulkoilutapahtumaa Havuharjunmäkeen. Alkuvaiheessa kävi ilmi, että myös seurakunta aikoo järjestää talviriehan.

– Voimat ja ideat yhdistettiin, ja matkan varrella saatiin mukaan huikea joukko yhteistyökumppaneita. Torstaina 24.2. on Havuharjunmäessä ja sen ympäristössä touhua ja tohinaa kaikille. Luvassa on nuotiotunnelmaa ja ulkoilun iloa, kertoo pastori Lilli-Irmeli Hintsa.

Havuharjun pulkkamäki on kaikkien vapaassa käytössä. SomerKunto tuo paikalle fatbikeja ja lumikenkiä, joilla pääsee kokeilemaan lumessa liikkumista.

Tulet on kahdella nuotiopaikalla: laavulla mäen päällä ja kesäteatterin alapuolella rannassa. Nuotioiden yhtey-dessä on lettutaikinat, kuumaa juotavaa, vaahtokarkkeja ja makkarat 100 ensimmäiselle. Kesäteatterin rannassa pääsee kokemaan aidon partiolaisten leirinuotion Telttakeppi-vartion seurassa.

Mäen päällä on seurakunnan järjestämät arpajaiset ja lapsille magneettipilkkimistä. Taitoaan ja tuuriaan voi kokeilla vesipajatsossa, johon kannattaa varata euron kolikoita.

Eläkeliiton Someron yhdistys loimuttaa lohta ja tarjoaa maistiaisia. Lumiukkotyöpajassa pääsee konkareiden opastuksella rakentamaan oman lumiukon.

Kaupunki järjestää rinnemusiikkia, taukojumppaa ja puitteet tapahtumalle. Mikäli järvelle saadaan kunnolliset latupohjat, Mira Teräväinen ja Eeva-Maija Kara pitävät iltapäivällä hiihtokoulun, jossa saa opastusta perinteisen hiihtotavan tekniikkaan.

Mikäli säätilanne sallii, napakelkan kyydissä voi järven jäällä kokea vauhdin hurmaa. Säästä riippuen myös hiihtobaana Hovimäkeen on käytettävissä, ja Hovimäen rannassa on nuotio sekä tarjoilua.

Talviriehapäivänä on mahdollisuus tutustua talvikalastukseen järven jäällä, eli pilkkimiseen. Kalastusvälineitä on mahdollisuus lainata.

Ammattilaisten kalastusvinkkejä on luvassa Vapaa-ajankalastajien kalastusohjaajalta sekä Lounais-Suomen kalatalousalueen paikallisasiantuntijalta.

Paimionjoki-yhdistys järjestää pienimuotoisen pilkkikilpailun, jossa jokaisesta uudesta lajista mitataan tuloskorttiin kaksi kalaa.

Kaikki pilkkikilpailuun osallistuvat lapset saavat pienen palkinnon. Voittajille on palkintona paikallisten yritysten tarjoamia lahjakortteja. Palkinnot lahjoittaa Cafe Rosé, Someron Seurahuone, Somerkirja ja Jussin Baari.

Lounais-Suomen kalatalousalueen toimesta tapahtumassa selvitetään, mitä kuuluu Someron järviketjulle. Vedestä otetaan näytteitä ja analysoidaan muun muassa väriä, lämpötilaa ja sameutta.

Koska tapahtuma sijaitsee isolla alueella, kulku kuntoportailta kesäteatterille pyritään ohjaamaan ”metsikön” poikki polkua pitkin. Polun varteen rakennetaan järviketjuaiheinen rastirata, johon osallistuvat saavat pienen palkinnon. Rastiradalla pääsee testaamaan paikallistietämystään: miten hyvin tunnet Someron järvet.

Autot voi laittaa parkkiin kesäteatterin parkkipaikalle, Havuharjun mäen päälle ja seurakuntakeskuksen pihaan.

 

24.2. Talvirieha Havuharjulla:

Klo 14.00 Tapahtuman avaus ja alkulämmittely

Klo 14.00-17.30 Pilkkikisa Havuharjun jäällä

Klo 15.00 Maistiaisia loimulohesta pulkkamäen päällä

klo 16.00 Taukojumppa                   

Klo 17.00 Hiihtokoulu Havuharjun jäällä perinteisellä tyylillä (lapsille ja aikuisille)

Klo 17.00 Maistiaisia loimulohesta pulkkamäen päällä

Klo 18.00 Arvonta ja palkintojen jako (Someron srk) pulkkamäen päällä

Klo 19.00 Tapahtuma päättyy, hyvää kotimatkaa!