Euroviisuista sun muista

0
Juice Leskinen

Lehdet kertoivat, että Someron terveyskeskuksen geriatri Aleksi Väänänen luennoi ikääntymisestä aivoviikolla tiistai-iltana. Hyvä Somero! Erityislääkärit ovat kovin tarpeen täällä, mutta heistä ja heidän palveluistaan olisi kerrottava heti kun ovat tänne tulleet.

Lääkäripalvelut koko kansan tiedoksi

Kirjoitapa Googleen esimerkiksi NHL Artemi Panarin Putin ja lue mitä seurauksia ja syytöksiä Venäjän presidenttiä jo ennen nykyistä sotatilaa kritisoineelle NHL-pelaajalle tuli taannoin. Perehtykää ennen tuomitsemista, niin tässä kuin muissakin asioissa. Muistetaan mekin Somerolla, ettei syy ole tavallisen venäläisen. Suuri osa heistä kärsii tilanteesta suunnattomasti ja häpeää juuriaan, vaikka syyllinen sotaan on mikrojoukkio pohattoja.

SP

Kaikkien aikojen huonoin euroviisuvalinta Suomessa lienee Kuunkuiskaajat, kun rannalle jäi Euroopassa suursuosiota nauttiva Eläkeläiset kappaleellaan Hulluna humpasta taas.

Faktaa, ei kuvitelmaa

Juice Leskinen ja Slamfonia osallistui Suomen Euroviisukarsintoihin Ilomantsi-kappaleella 1981. Juice totesi pilke silmäkulmassa suhtautuvansa Euroviisuihin laulajana ”vakavasti” ja säveltäjänä ”erittäin vakavasti”. Anssi Tikanmäki oli sovittanut kahden soinnun biisin täyteen herkullisia jippoja. Sieltä löytyi muun muassa Euroviisujen tunnari. Tämä tiedoksi Annika Sundqvistille.

Eija Komu

Juicehan osallistui euroviisukarsintoihin kappaleellaan Ilomantsi vuonna 1981. Samoihin karsintoihin osallistui myös Leevi and the Leavings kappaleellaan Sinisilmä mansikkasuu. Jotain euroviisuista kai kertoo, ettei kumpikaan menestynyt.

Faktaa, ei kuvitelmaa

Jokohan olisi aika purkaa maatalouden nykyiset tukijärjestelmät ja rakentaa tuotantoperusteinen järjestelmä, joka karsisi kaikki tuenkalastajat rikkaruohopeltoineen pois järjestelmästä. Tuottamattomuudesta maksaminen ei ole pitkällä aikavälillä kenenkään etu. Varsinkin huoltovarmuutta ajatellen saattaa tulla mieleen, että viljaa tuottava pelto olisi selkeästi parempi vaihtoehto kuin ohdakkeen, juolavehnän sekä peltovalvatin kasvattaminen.

Minä

Muistattehan, että vaikka kevät tekee tuloaan, ei parveke ole paikka bilettää ja kälättää, eivätkä toisten puhelut kiinnosta naapureita vieläkään. Tänä kesänä aion valittaa välittömästi toistuvasta melusta. Viime kesän kärvistelin juoppojunkkareita ja röökiretkiä kuunnellen, jopa arkisin ja aamusta yömyöhään. Olenko siis ilonpilaaja?

Leivo

Somerolla autetaan Ukrainaa, kerätään avustuksia. Ollaanhan valmiita myös ottamaan tarvittaessa vastaan pakolaisia. Asuntoja tai koteja heille silloin tarvitaan. Tyhjiä asuntoja taitaa keskustassakin olla riittävästi?

Autetaan

Silloin kun maito tonkissa haettiin, niin voipaketti tuli paluukuormana kätevästi.

Voi voi

Maailmaa uhkaa ruokakriisi. EU ja maamme hallitus kaavailevat peltojen ja metsien ennallistamista. Toivottavasti tällaisista suunnitelmista luovutaan.

Make