Henri Liipola kahdeksas Euroopan talvicupissa

0
Henri Liipola

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustava Henri Liipola heitti Portugalin Leiriassa käydyissä Euroopan talviheittojen cupissa kahdeksanneksi parhaan moukarituloksen 72,92. Sadesäässä heitetyssä kilpailussa Liipola teki tasaista työtä ja sai kaikilla viidellä hyväksytyllä heitollaan yli 70 metrin tuloksen. Liipola heitti B-ryhmässä, jonka hän voitti viimeisellä kierroksella syntyneellä tuloksellaan. Kun A-kilpailu oli käyty, niin Liipolan kokonaissijoitukseksi vahvistui kahdeksas sija.
– Vähän jäin omista odotuksistani, mutta täytyy painaa ”enteriä” ja muistaa heittää seuraavassa kilpailussa heti alkuun samalla tavalla, kuin mitä nyt heitin tuon viimeisen heiton, niin pääsee aloittamaan 73-metrisellä, Liipola tuumi.
– Se viimeinen heitto oli nyt ainoa hyvä. Muut heitot olivat vähän mitä sattuu. Rinki oli kuitenkin hyvä heittää. Siinä ei ollut valittamista, kertoi edellisen viikon Portugalissa harjoitusleirillä jo ollut Liipola.
Suomen toinen edustaja Aaron Kangas heitti A-ryhmässä tuloksen 72,74 ja oli kokonaiskilpailun yhdeksäs.
Suomen naisheittäjät olivat myös tasaisia sunnuntaina käymässään kisassa. Silja Kosonen nousi viimeisellä heitollaan kokonaiskilpailun kuudenneksi 68,96 ja Krista Tervo oli yhdeksäs 68,56.