Hetkeksi ajatus pois surkeista asioista

0
Vappupäivän piknikin puuhaaja Kari Löfberg (toinen oikealta) ympärillään Memphis Breakdownin muusikot: Mako Peräkylä (vas.), Zóltan Kárpáti, Attila Jáki ja Val Andrew (oik.).

Savipuistossa piknik vappuna

– Nyt on saatava ajatus hetkeksi pois koronasta, uutisvirrasta, Ukrainan sodasta ja kaikesta ahdistuksesta, mietti kultelalainen Kari Löfberg, jolla itselläänkin on ollut murhetta yllin kyllin.

Hän ajatteli, että parhaiten se onnistuu kokoamalla pitkästä aikaa väki yhteen syömään ja nauttimaan musiikista Savipuistoon Kultelaan. Kari Löfberg keksi piknikin, jonne voi tulla eväskorin kanssa yksin, seurassa, vaikka koko perheen kera. Samalla voi nauttia musiikista, laulaa ja tanssahdella, jos siltä tuntuu.

– Se on päivä itselle, ja samalla näkee niin kauan kaivattuja ihmisiä. Naapurinsakin voi hakea mukaan. Minä aion noutaa kylän vanhimman, 94-vuotiaan Timperin papan vaimoineen bileisiin aidolla -72 Chryslerillä, jolla on ETYK-neuvotteluissa kuljetettu valtiomiehiä, kertoo ilottelun isä.

Löfberg muisti muusikkotuttunsa, bändin Memphis Breakdownin, jonka soittajista on tullut kavereita.

– He lupasivat tulla. Soittajanelikosta puuttuu vapunpäivänä rumpali, mutta kyllä läskibassolla hyvin rytmiä pitää.

Yli 20 vuotta keikkailleessa suomalais-unkarilaisessa kokoonpanossa laulaa ja komppikitaraa soittaa Val Andrew, kitaraa ja saksofonia soittaa Attila Jáki ja kontrabassoa hivelee Mako Peräkylä. Rumpali on Zóltan Kárpáti.

He pitävät iloa yllä pääasiassa rock´n rollilla ja rockabillyllä, mutta taittuu moni muukin, kuten country ja blues.

– Varmaan kuullaan Elvistä, Johnny Cashia, Stray Catsia ja Eddie Cochrania, tietää Löfberg Memphis Breakdownin repertuaarin.

Kun bändi on Savipuistossa tauolla, niin lavalle voi astua puhumaan, laulamaan ja soittamaan kuka tahansa.

Piknikkiin on vielä aikaa yli kuukausi. Löfberg sanoo ihmisen kestävän paremmin kurjuutta, kun tietää, että jotain mukavaa on odotettavissa.

Sana on lähtenyt kiertämään. Näytille on tulossa hot road -harrasteautoja. Löfberg aikoo jakaa tapahtumassa kolme palkintoa. Ne saavat näyttelyn paras auto, paras teekkarivitsi ja rohkein vappukokemus.

– Jos joku haluaa tulla myymään piknikissä jotain suuhunpantavaa, niin nyt on vielä aikaa miettiä ja ilmoittautua minulle, sanoo Kari Löfberg.

Vappupäivän ilottelu

– 1.5. klo 12 alkaen Savipuistossa Kultelassa
– piknik, vapaa pääsy
– Memphis Breakdown -yhtye esiintyy
– harrasteautojen näyttely