Joensuun koulun keittiölle on tehtävä yli puolen miljoonan euron suuruinen perusparannus

0
Kuva SSS/Minna Määttänen

Tuulihatun, Leivonpesän ja Tervapääskyn päiväkotien ateriapalvelut tekevät syksyllä paluun Joensuun koulun keittiöön. Syynä järjestelylle on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toiminnan alkaminen ensi vuoden alussa.

Tuulihatun ja Leivonpesän päiväkotien ateriat siirrettiin kapasiteettiongelmien vuoksi viime kesänä Joensuun koululta valmistettavaksi terveyskeskuksen keittiöön. Uudella hyvinvointialueella se ei toimijoiden vaihtumisen vuoksi ole enää mahdollista.

Toisena syynä Joensuun koulun keittiöremontin tarpeelle on jo vanhentunut kalusto. Keittiön koneet ja laitteet hankittiin vuonna 2003, jolloin koko Joensuun koulu remontoitiin.

Teknisen johtajan Marko Mäkisen mukaan konekanta alkaa olla jo vanhaa ja uusimisen tarpeessa. Myös korjauskustannukset ovat korkeat. Keittiölaitteiden elinkaari on tullut täyteen.

Remonttiin on varattu 570 000 euron määräraha. Suunnitelmat on laadittu yhteistyössä suunnittelijoiden ja ruokahuollon kanssa. Suunnittelun myötä on tehostettu tilojen käyttöä. Laitteiden kapasiteetit on laskettu vastaamaan nykyistä tarvetta.

– Keittiökoneiden ja laitteiden osalta hankinta on parhaillaan kyselyssä. Tarjousaika päättyy ensi maanantaina. Mielenkiinnolla odotamme, mikä on ensinnäkin hintalappu ja toisaalta, mitkä ovat toimitusajat, Marko Mäkinen pohtii.

Koulun päärakennus, jossa keittiö sijaitsee, on vuosilta 1958–59. Rakennuksen länsisiipeä laajennettiin 1965.

Nyt keittiöstä uusitaan muun muassa padat, uunit sekä iso astianpesukone. Lisäksi tehdään pienehköjä tilamuutoksia taukotilan ja siivoustilojen osalta. Yksi kylmähuoneista uusitaan ja toinen pakastevarasto korvataan isommalla.

Patapesukoneen yläpuolinen huuva korvataan isommalla, jotta tilaan pääsevän kuuman höyryn määrä vähenee.

Pintatöistä ja lvis-töiden (lämpö, vesi, ilmanvaihto, sähkö) osalta tehdään vain välttämättömät.

Tekninen lautakunta päätti käynnistää kilpailutuksen. Saneeraus tehtään ensi kesän ja koulun lomien aikana.