Jokiniemelle yksi SM-mitali lisää

0
Marko Jokiniemellä on veteraanien arvokisoista nyt 20 mitalia.

Marko Jokiniemi voitti SM-kultaa. Hän oli veteraanikisojen ykkönen mäkihypyn pienmäen 40–49-vuotiaiden sarjassa Siilinjärvellä.
Jokiniemelle tuli veteraanikisoista 20 arvomitalia täyteen.
– Tämä SM-mitali jää kyllä ikuisesti muistoksi tästä vuodesta, joka on ollut koronan ja sodan täyttämä, toteaa Jokiniemi.
Hän voitti ylivoimaisesti 40–49-vuotiaiden sarjan K42-mäessä. Miehen pistesaalis oli 217,5 ja hypyt kantoivat 40 ja 42,5 metriä. Kakkoseksi tullut Puijon Hiihtoseuran Petteri Mömmö sai 192,5 pistettä ja kumpikin hyppynsä kantoi 37 metriä. SM-pronssia meni Haapaveden Urheilijoiden Janne Haukipurolle yhteispistein 182, ja 36 ja 36,5 metrin hypyin.
Jokiniemi kuvaa sekä koekierroksen että kisan ensimmäistä hyppyä tasapainoisiksi ja varmoiksi. Parempaa oli tulossa.
– Kisan toinen hyppy onnistui parhaiten. Oli vaan hyvä fiilis toiseen hyppyyn.
Kauden kisat on nyt käyty läpi.
– Ulkomaan kisat peruttiin koronan takia. Nyt muuten juuri oltaisiin Venäjällä Nizni Tagilissa kilpailemassa, pohdiskelee Salossa asuva mäkihyppääjä.
Jokiniemi odottelee jo kesää, että pääsee Paimion mäkeen harjoittelemaan. Hän tähtää kesäkisoihin, jotka pidetään Planicassa ensi syksynä.
– Kilpaileminen veteraanisarjoissa vaatii tinkimätöntä harjoittelua ja paljon töitä. Saliharjoitteita pelkästään yli 200 tuntia vuodessa ja mäkitreenit päälle. Toki treenaan muutenkin palomiehen ammattini vuoksi.
– Nyt on ollut kunnon talvi harjoitella, kertoo Paimion Urheilijoita edustava Jokiniemi.
– Paimiossa ei ole saatu isoa mäkeä kuntoon vinssin hajottua. Yritetään kerätä tukirahaa, että saataisiin K29- ja K58-mäet kunnostettua ensi talveksi.
Jokiniemi on käynyt tämän talven harjoittelemassa Lahdessa.
– Lahti on kaukana. Siihen suttaantuu koko vuorokausi, kun harjoitukset alkavat kello 10 aamulla. Yleensä hyppään 6 hyppyä päivän aikana. Lahteen ei ole mahdollista lähteä ajamaan joka lauantai, koska työt vievät oman aikansa ja muutakin tekemistä riittää, sanoo Nummelassa palomiehenä työskentelevä Jokiniemi.