Kaupunki vauhdittaa rakentamista tonttialella

0
Myllykujalta on hyvät näkymät Härkätielle Kultelan suuntaan.

Omakotitalotontti eurolla ja yritystontti 25 prosentin alennuksella huhti-toukokuun

Kaupunki laittaa Harju-Härkälän, Ihamäen ja Myllykujan rakentamattomat omakotitontit myyntiin euron kappalehintaan kahdeksi kuukaudeksi. Alemyynti on kuluva kevät eli huhtikuun alusta toukokuun loppuun.

Myyntihintaan lisätään kaupungin normaalin käytännön mukaan tonttien mahdolliset lohkomiskulut ja puuston hinta.

Tästä tarjonnasta ja tähän kampanjahintaan sama ostaja voi hankkia vain yhden tontin.

Rakennuksen tulee olla käyttöönottotarkastuskunnossa kolmen vuoden sisällä tonttikaupasta. Jos määräaika umpeutuu eikä rakennus ole valmis, niin sopimussakko on 50 prosenttia tonttien normihinnasta jokaiselta seuraavalta vuodelta viiden vuoden ajan. Normihinta on 4,2–5,1 euroa neliömetriltä.

Kaupunginhallitus päätyi tonttihintoihin ja -kampanjaan kahden 3–6 äänestyksen jälkeen eli demarien Riitta Lehtisen ja Taina Ruuhilehdon, perussuomalaisten Matias Mäkisen ja Janne Nurmen sekä kokoomuksen Henry Seppälän ja Jutta Varjuksen äänin. Keskustan Jaana Kyyrä, Tero Pirttilä ja Mikko Virtanen olisivat halunneet viedä asian vielä valmisteltavaksi.

Tero Pirttilä (kesk.) oli jättänyt oikaisuvaatimuksen. Hänestä kaupunginhallituksen aiempi päätös tonttialesta oli kumottava, sillä se oli hänestä hallintosäännön ja kaupunginvaltuuston päätösten vastainen, ja kaupunginhallitus oli ylittänyt toimivaltansa. Sille oli valtuutus, että kaupunginhallitus päättää myyntikampanjaluonteisia poikkeuksia yksittäisten kohteiden osalta. Nyt olisi kyseessä puolet kaupungin rakentamattomien omakotitonttien määrästä. Toimenpiteelle, joka poikkesi aiemmin sovitusta olisi Pirttilän mielestä tarvittu valtuuston hyväksyntä.

Hän halusi tarkennuksia myös, miten toimitaan puuston arvon ja tonttien lohkomiskulujen osalta sekä voiko ostaja hankkia euron hintaan useammankin tontin.

Kaupunginhallitus teki tarkennuksia ohjeisiin. Yksi tontti ostajaa kohti ja myyntihintaan lisätään tonttien lohkomiskulut ja puuston hinta.

Kaupunginhallitus päätti myös, että asemakaavoitettujen yritystonttien pinta-alaperusteista myyntihintaa alennetaan Harjun ja Ruunalan yritysalueilla. Alennus on 25 prosenttia huhti-toukokuun ajan.

Lisäksi kaupunki huutokauppaa Harjun alueelta yhden yritystontin keväällä. Se on kooltaan noin 7 300 neliömetriä.