Kevätpöhinässä tarjolla yli tonnin arvoinen muuttumisleikki

0
Muuttumisleikin ikuistaa valokuvaaja Tanja Pohjaranta.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Someron Kevätpöhinät -tapahtumaviikko näkee päivänvalon huhtikuussa.
Somero-lehden ja Somero sydämessä -yhdistyksen polkaisema keväinen tapahtumaviikko alkaa perjantaina 22.4. ja päättyy 1. toukokuuta.
Viisi somerolaista kivijalkaliikettä päätti tarjota tempauksessa jollekin rohkealle seikkailijalle muuttumisleikin. Yli tuhannen euron arvoinen muuttumispäivä käsittää hampaiden valkaisun, hiusten värjäyksen ja leikkuun sekä viimeistelyn, kevyen kasvohoidon ja meikin, stailauksen kuvausvaatteisiin sekä valokuvauksen ennen ja jälkeen.
Kohde valitaan arpomalla.
Muuttumisleikin järjestävät Kylähammaslääkäri, Parturi-kampaamo The RedHead 33, Kosmetologinen hoitola Sienna, vaateliike Adamaria ja valokuvaaja Tanja Pohjaranta.

Muuttumisleikin ikuistaa valokuvaaja Tanja Pohjaranta.

– Kuka tahansa voi osallistua arvontaan poikkeamalla kyseisissä liikkeissä täyttämässä arvontalipukkeen, toteaa parturi-kampaaja Elina Riikonen.
Lipukkeita löytyy liikkeistä koko huhtikuun ajan. Arvonta suoritetaan pöhinäviikon viimeisenä arkipäivänä eli 29.4.
– Muuttumisleikki toteutetaan seuraavana tiistaina 3.5. Eli se päivä pitää leikkiin ryhtyvän varata muuttumiselle, muistuttaa suuhygienisti Päivi Suikkanen.
Muuttumisleikki vie jonkin verran aikaa. Esimerkiksi hampaiden valkaisu, hiusten laitto sekä ihonhoito ja meikki ottavat jokainen noin kaksi tuntia. Sen jälkeen on vielä stailaus kuvausvaatteisiin sekä noin tunnin kestävä muotokuvaus.
Kotiinviemisiksi muuttuja saa hampaiden- ja hiustenhoitotuotteita sekä jonkin meikin, huivin ja korun. Lisäksi muistoksi tulee valokuvia päivästä.
– Muuttuja saa kolme valmiiksi käsiteltyä kuvatiedostoa vapaasti käytettäväksi sekä muotokuvastaan näyttävän kokoisen taulun kehystettynä, kertoo Tanja Pohjaranta.
Idea muuttumispäivän järjestämiseen virisi yrittäjillä siitä, että halutaan näyttää mitä kaikkea Someron kivijalkaliikkeistä löytyy.
– Tarjonta Somerolla on huikean monipuolista ja laadukasta. Täällä on laaja valikoima palveluita ja erikoisosaamista. Somero on oikea kivijalkaliikkeiden taivas, Elina Riikonen kuvailee paikkakunnan yritystarjontaa.
– Vaikka tempaus tietenkin tuo meille yrittäjille näkyvyyttä, pääasia on että saamme tarjota jollekin ihmiselle ihan mielettömän jutun. Usein me ihmiset olemme vaatimattomia, emmekä oikein panosta itseemme, mutta jokaisella on oikeus nähdä itsensä kauniina ja nauttia kunnolla siitä kauniina olemisen tunteesta, Pohjaranta muistuttaa.


– Someron Kevätpöhinässä ideana on, että yritysten toimipisteissä on erilaisia tapahtumia, tarjouksia, vaikkapa elävää musiikkia, liikuntatuokio, tarjoilua tai tuote-esittelyjä, kertoo Somero-lehden myyntineuvottelija Jussi Ollinen.
Mukaan voivat lähteä kaupat, yritykset, yhdistykset, kahvilat, ravintolat, palvelualan toimijat sekä kaupunki ja seurakunta.
– Jokainen osallistuja järjestää itse valitseminaan päivinä oman tapahtumansa tai laittaa viikolle jonkun erikoistarjouksen. Kaikenlainen pöhinä on tervetullutta, kannustaa Somero-lehden myyntineuvottelija Mari Männynväli.

Muuttumisleikki

Kylähammaslääkäri: hampaiden Brilliant Smile -vastaanottovalkaisu, kesto noin 2 tuntia, mukaan hampaidenhoitotuotteita, arvo noin 300 euroa

The RedHead 33: K18-biomimetiikkahoito, hiusten värjäys/raidat ja viimeistely kuvaukseen, kesto noin 2 tuntia, mukaan hiustenhoitotuotteita, arvo noin 150 euroa

Kosmetologinen hoitola Sienna: pieni ihonhoito, kulmien siistiminen ja kuvausmeikki, kesto noin 2 tuntia, mukaan jokin meikki, arvo noin 130 euroa

Adamaria: stailaus kuvausta varten, arvo noin 150 euroa, mukaan koru ja huivi

Valokuvaaja Tanja Pohjaranta: muuttumispäivän valokuvaus, mukaan kolme valmiiksi käsiteltyä kuvatiedostoa sekä muotokuvasta kehystetty taulu, muotokuvauksen kesto noin 1 tunti, arvo noin 350 euroa

 

Someron Kevätpöhinä 22.4.-1.5.