Kippis!

0
Sadik Kizilyamac on ravintoloitsijana niin Hämeenportissa, Böndessä kuin Esakallion ravintolassa.

Nyt kaikki kynnelle kykenevät istumaan iltaa kylän keskustaan. Hämeenportti sinnittelee ­– miksi ihmeessä? Onko Somero kuivumassa, ei kai?

Kippis ja kevättä!

Kaupunki on aikeissa ryhtyä toteuttamaan 1960-luvulla laadittua asemakaavaa. Jos toimeen ryhdytään, eikö olisi järkevää päivittää suunnitelma, eikä toteuttaa siten kuin lähes 60 vuotta sitten on ajateltu.

Tolpat jo pihoilla

Somerolla on vuokrataso hurja, kun jo Salostakin saa samalla kuukausivuokralla isomman asunnon kilometrin säteellä ydinkeskustasta.

Salo vai Somero

Uimahallin käyttö on rajallista ja aina vain rajallisemmaksi muuttuu, jos maksuja nostetaan. Parempi tapa voisi olla, kuten television katselussa, kaikki maksavat ja mahdollisimman moni käyttää. Olisi hienoa, jos uimahalli olisi täynnä asiakkaita, eikös vain?

Yhteistä hyvää

Älkää nostako liikuntapaikkojen hintoja. Tai no, terveyskeskuksen kävijämäärähän siinä voi pitkällä tähtäimellä kyllä lisääntyä, mutta onkohan se kovin järkevä suunta.

Liikkuja

Kiitos Kirsi Seppälä hyvästä kirjoituksesta. Kovin monessa taloudessa tasa-arvo toteutuu niin, ettei mikään miehen ehdotus kelpaa talouteen. Niinpä miehen paikka on pois silmistä, kellarissa, autotallissa tai kesämökillä. Kuuluneeko jotenkin tasa-arvon piiriin.

En tiedä

Voisiko joku tehdä kansalaisaloitteen, että keskusta-alueella kiellettäisiin nastarenkaat. Hirveän kuuloista, kun nastoilla rouhitaan paljasta asvalttia. Kuinka moni fanaatikko on edes kokeillut kitkoja?

Nastaton

Tämä oli ihan arvattavissa, että uimahallimaksut kallistuvat, kun Someron Liikunnan palvelut siirtyivät kaupungin omiksi palveluiksi. Kustannukset toki ovat nousseet, mutta käyttäjien tulot eivät samassa suhteessa. Eikös esimerkiksi uimahallin ja kuntosalin runsas käyttö näy somerolaisten henkisessä ja fyysisessä kunnossa. Ja kun hinnat nousevat, harvenevat käynnit.

Kohta on varaa vain kävelylenkeille

On ollut ilo autoilla tänä talvena viikonloppuisin Somerolla, kun tiet on hyvässä kunnossa ja hyvin hoidettu. Erityisesti eron huomaa, kun arjet ajelee pääkaupunkiseudulla. Erityiskiitos Sundin ”pojille” mökkitien kunnossapidosta!

Viikonloppu- somerolainen