Kyljys pitää paikkansa, SB tekee nousua

0
Joona Helmi oli SB Someron tehomies kotiturnauksessa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolaisseura Kaurakedon Kyljys on oikeutettu miesten nelosdivisioonan sarjapaikkaan salibandyn seuraavallakin pelikaudella. Tämä varmistui jo hyvissä ajoin ennen kuluvan kauden päätöstä, kun Sauvon Urheilijat jätti tämän kauden sarjapelinsä kesken.
Nelosdivarin Länsirannikon lohko numero 11:n seitsemästä joukkueesta putoamisuhan alla oli alunperinkin vain yksi joukkue ja Sauvo tuli luovutuksellaan kuitanneeksi putoajan paikan nimiinsä.
Lohkon pelit jatkuivat Kyljyksen isännyydessä Someron monitoimitalossa. Kyljys pelasi ottelut Kiskon Kiskojia ja Paimion Ruoskan nelosjoukkuetta vastaan.

Kirivaihde käytössä

Kiskoa vastaan Kyljys nousi hurjalla loppukirillä 6–6 tasapeliin ja pistejakoon. Somerolaisjoukkue iski viimeisen puolen minuutin aikana kaksi maalia, niistä jälkimmäisen vain sekuntia ennen peliajan täyttymistä.
Sama temppu oli onnistua jälkimmäisessäkin pelissä, josta Ruoska/4 otti kuitenkin lopulta 7–5 voiton. Kyljys nousi loppuminuuteilla 2–6 tappioasemasta maalin päähän, eikä tasoitusosuman viimeistelykään jäänyt kuin senteistä kiinni.
Kyljyksellä on peliohjelmassa enää Paraisten turnaus ja sen kaksi ottelua. Kolmestatoista pelistään yhdeksän pistettä kerännyt somerolaisjoukkue on lohkossaan viidentenä.
Kotiturnauksen tehokyljyksenä kunnostautui peräti kahdeksan (4+4) henkilökohtaista tehomerkintää saalistanut Johannes Usano. Jukka Eeva (4+1), Jari Virolainen 1+3), Heikki Honkanen (1+0), Markus Lehtonen (1+0) ja Anssi Virta (0+1) olivat Kaurakedon miehistön muut pistenikkarit.

SB:lle kaksi kotivoittoa

SB Someron miesten joukkue on tekemässä vakaasti nousua nykyiseltä viitosdivisioonan sarjatasoltaan kohti ensi kauden nelosdivaria. Ilman täydellistä mahalaskua tämän kauden kolmessa viimeisessä turnauksessa somerolaisjoukkue pääsee keväällä juhlimaan sarjanousua.
Arvokkaita lisäpisteitä SB haali plakkariinsa kotiturnauksesta. Avauspeli Kuusjoen Salibandyseuraa vastaan pysyi loppuun asti tiukkana, mutta päättyi kuitenkin somerolaisten 3–2 voittoon.
Pitkän päivähuilin jälkeen SB Somero otteli vielä Paraisten IF:a vastaan ja paukutteli ”Monarin” tulostaulun loppulukemat muotoon 9–3.
FC KYPS (31 pistettä) ja SB Somero (27) ovat repineet lohko 18:n keulassa jo kohtalaisen mukavasti pesäeroa kanssakilpailijoihinsa. Sarjanousu on tarjolla lohkon kolmelle parhaalle joukkueelle ja somerolaisten ero nelossijaan on nyt jo yhdeksän pistettä.
Ilmari Kankare vartioi somerolaismaalia molemmissa otteluissa. Noin neljäskymmenestä kohti tulleesta laukauksesta selän taakse upposi viisi, joten vahtivuoro oli tilastojenkin valossa onnistunut.
SB:n kenttäpelaajista eniten tehopisteitä takoivat Joona Helmi (2+2), Matias Manni (3+0) sekä Antti Pirttilä ja Kalle Haalijoki (2+1). Samuel Lehto, Janne Salmi ja Aaro Kankare saivat tililleen maalin ja syöttöpisteen, Remi Grönholm keräsi kaksi syöttöpinnaa ja Jaakko Simola sekä Henri Koskinen syöttöpisteen mieheen.